Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştaya Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Müdürleri ve diğer ilgililer katıldı.

"BU SORUNU HEP BERABER ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR"

Bağımlılığın şu an tüm dünyanın en büyük problemi olduğunu söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “Bağımlılık gençlerin, çocukların, ailelerin en büyük problemi. Bağımlılık artık sadece uyuşturucuyla, sigarayla, alkolle de değil; akıllı telefonlar, internet, televizyon bağımlılığı da birçoğumuzun hayatını olumsuz etkilemektedir. Şuan hepimizin evinde mutlaka bir bağımlı vardır. Gerçekten çok büyük bir sorun bağımlılık. Bu sorunu inşallah hep birlikte aşacağız. Bu sorunla başa çıkmak zorundayız. Sorunların büyük nedeni bağımlılıktan kaynaklanıyor. Kişi en yakınını öldürüyor, başında ağlıyor. Soruyorsunuz hatırlamıyorum, ben yapmadım diyor. Gerçekten çok vahim. İnsanları bu bataktan hatta bu batağa düşmekten kurtarmamız gerekiyor. Bunu hep beraber yapacağız. Hep beraber başaracağız. Türkiye gibi büyük bir ülkenin, mazlum ülkelerin yardım beklediği, dünyanın adalet beklediği bir ülkenin gençlerini bu illetten kurtarmamız gerekiyor.  Gençlerimizin bir tanesini bile kaybetmeye tahammülümüz yok.  Bunu hep beraber başarmak zorundayız. Annesini uyuşturucu parası, alkol parası için döven bir evlat görmek içimizi yakıyor. Bu sorunu hep beraber çözmemiz gerekiyor. Gençlerimizin zehirlendiğini düşündüğümüz yerler için daha acımasız olmamız gerekiyor. İnanın annelerin feryadını duyduğumuzda içimiz sızlıyor. İçişleri Bakanımızın bu konudaki tavrı net. Söylemleri çok önemli. Narko-Anne Projesi de oldukça önemli. Annelere buradan sesleniyorum. Çocuklarımızın davranışlarında değişmeler olabilir, siz ergenlik belirtisi zannedersiniz ama gerçek alkol uyuşturucu olabilir. Toplantıyı bu yüzden çok önemsiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. İnşallah bağımlılıkla mücadelede başarılı oluruz. Katılımlarınız için hepimize teşekkür ediyorum’’ dedi.

Çalıştay, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılıkla mücadele konusunda yapılması gereken çalışmalar ve planlamalar hakkında görüş alışverişinde bulunulması ve yol haritası belirlenmesiyle son buldu.