Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı Rehberlik ve Denetim Başkan Yardımcısı Dilek Öztürk yaptı. Ardından Vali Gökmen Çiçek söz aldı.

Dünyanın Türk Gençlerine İhtiyacı Var

Dünya üzerinde yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek: “Gizemli Şehir olarak ifade ettiğimiz, kurtuluşun şehrinde sizleri ağırlamaktan dolayı son derece mutluyum. Hepimiz koskoca bir tarihin üzerinde ciddi bir sorumluk içerisindeyiz. Çok büyük imparatorluklar kurmuş, dünyanın 3 kıtasında hüküm sürmüş, adalet ve nizam götürmüş milletin çocukları olarak, dünyanın yine bizlerin güçlü olmasına ihtiyacı olduğunu ve her yerde vicdanımızın kurduğu adaletin bir kere daha tesis edilmesi gerektiğini bir kere daha hissettiğimiz bir dönemdeyiz. Etrafımız kan gölü. Suriye, Irak ve son dönemde Ukrayna. Dünyanın birçok yerinde kan ve gözyaşı var. Çekildiğimiz toprakların tamamında büyük sıkıntılar bizleri bekliyor. Bunları neden anlatıyorum. Şu sebepten. Dünyanın Türk gençlerine, Türk gençlerinin bilinçli olmalarına, ziyan olmadan memleketimize kazandırılmasına ihtiyacı var” dedi.

BAZEN BİR KİŞİ TÜM EMEKLERİ ZAYİ EDEBİLİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığının gençler için çok önemli yatırımlar yaptığını vurgulayan Vali Gökmen Çiçek: “Öyle bir dönemden geçiyoruz ki bir tek ferdi bile kaybetmememiz gereken hepimizin sağlam bir aile yapısı içerisinde geleceğimiz için çalışmamız gereken bir dönemdeyiz. Ayrılıkları bir kenara bırakarak, birbirimize tamamen bağlanarak, çalışmak durumundayız. Bunun için geçlerimizin uyuşturucudan, bataklıklardan, çaresizliklerden uzak, milli bilinci yüksek, sporla kaynaşmış, ahlaklı bireyler olarak yetişmek zorundayız. Bunun için son zamanlarda özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı tüm Türkiye’de gençlerimizi hem gençlik merkezleri, hem spor salonları hem de kendilerini geliştirebilecekleri ortamlar yapmak için çok büyük bir bütçe harcadı. Sadece Afyonkarahisar’a 300 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Şuan Afyonkarahisar’ın her ilçesinde sentetik kapalı çim sahalar, spor salonları, gençlik merkezleri ile donatıldı. Birçok ilçede yüzme havuzları yapıldı. Bu paralar sırf gençlerimizi kurtarmak için harcanıyor. Devlet büyükleri böylesi yatırımlar yaparken bizler sahada bambaşka olaylarla karşılaşıyoruz. Bu yatırımlar yapılıyor bakıyoruz saha bomboş, salon kilitli. Gençler için çalışması gerekenler bazen üzerine düşeni yapmıyor. Dolayısıyla yapılan bir yanlış koca bir teşkilata zarar verebiliyor. Bir kişinin huzur bozmaması koca milletin harcadığı emekleri zayi edebiliyor” şeklinde konuştu.

SİZLER YÖNETİCİLERİN EN BÜYÜK MOTİVASYONU OLACAKSINIZ

Eğitimlerin önemine dikkat çeken ve müfettiş yardımcılığı görevinin zorluğuna değinen Vali Gökmen Çiçek: “Müfettiş yardımcılığı kadrosunun ihdası, verilen eğitimler çok önemli. 3 yıllık eğitim süreci çok önemli. Sizin alan hâkimiyetiniz, sorunları tespitiniz ve yapılan yanlışları bulmanız ve eğitici müdahaleniz hem biz Valilileri hem de yöneticilerimizin elini güçlendirecektir. Bazen sırdaş olacaksınız, bazen yoldaş, bazen eğitici olacaksınız. Sizler yöneticilerin en büyük motivasyonu olacaksınız. Sadece kızmakla bu görev yapılmaz. Göreviniz zor, sorumluluğu çok. Alanda sizlere çok ihtiyacımız var. Birçok iş iyi bir teftişle düzelebilir. Şunu da belirtmek isterim makamlar mevkiler önemli değildir. Önemli olan sizin o makama kattığınız değerlerdir. Bir duruşunuz, yaklaşımınız, üslubunuz her şeyi aslında bizler kazanıyor ve saygıyı da bizler hak ediyoruz. Sözlerimi uzatmadan sizlere tekrar hoş geldiniz diyor. Verimli bir eğitim programı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Eğitimler kapsamında Spor Eğitimi ve Araştırmaları Daire Başkanı Şükrü Yılmaz, Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Ferhat Karaş, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna, Başmüfettiş Murat Özdoğan gibi çok sayıda isim eğitimler verecek. Programın kapanışında ise milli sporcu Mete Gazoz bir konuşma yapacak.