İlçe ziyaretleri kapsamında sabahın erken saatlerinde yeni haftaya Çay İlçesi’nde başlayan Vali Gökmen Çiçek devam eden yatırımları, projeleri ve çalışmaları yerinde inceledi.

İlk olarak Çay Kaymakamlığını ziyaret ederek programına başlayan Vali Gökmen Çiçek, ilçenin genel durumu, asayiş, pandemi tedbirleri, yürütülen çalışmalar ve planlanan faaliyetler konusunda Kaymakam Mehmet Durgut’tan ayrıntılı bilgiler aldı.

Kadınlarımızı Her Zaman Destekleyeceğiz

Daha sonra Çay İlçe merkezinde mülkiyeti Belediyeye ait önceden kafe olarak kullanılan ve Kadın Kooperatiflerinin Üretim ve Satış Merkezi olarak planlanan binada incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Hüseyin Atlı’dan bilgiler aldı.

Bu Şehirde Her Şey Sizlerle Güzelleşecek

Çay Kadın Kültür Evi’ni de ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, Kadın Kültür Evi’ne gelen kadınlara verilen eğitimlerle gurur duyup mutlu olduğunu belirterek “Kadın eli değecek, Çay değişecek. Çay değişecek, Afyon gelişecek. Bizim Gizemli şehir diye ifade ettiğimiz Afyonkarahisar’ın gizemini kadınlarımız, annelerimiz çözecek. İnşallah burada gördüğüm tablo tüm Afyonkarahisar’a yayılır, oradan da memleketimize yayılır. Bu şehirde her şey sizlerle güzelleşecek. Sizin gücünüz bize ilham olacak, ben her zaman yanınızdayım” dedi.

Çay’ın Afyonkarahisar’ın en güzel ilçelerinden birisi olduğunu ifade eden Vali Çiçek, mesai mefhumu gözetmeden her şeyin en iyisini hak eden fedakâr kadınlara Çay Kadın Kültür Evi’nin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Kadın Kültür Evi Kooperatifini İnceledi

Buradaki ziyaretinin ardından Kadın Kültür Evi Kooperatifini ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, atölyelerde üretilen el emeği göz nuru ürünleri inceledi. Atölyeyi gezen Vali Çiçek, becerikli ellerin ürettiği birbirinden güzel ürünlere emek veren tüm kadınlara teşekkür etti. Vali Gökmen Çiçek: “Yerel kalkınmanın en önemli anahtarlarından biri de kooperatifleşme. Kısa sürede kooperatif kurup üretime geçen ve birbirinden güzel ürünler ortaya çıkaran tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. El ele vererek daha çok üretip, şehrimizi üreten şehir yapmaya çalışacağız. Bizde bu güç var. Yeter ki çalışalım ve inanalım” dedi.

Erkmen Belediyesine Ziyaret

İlçe ziyareti dönüşünde Erkmen Belde Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Memduh Kuş’tan bugüne dek yaptığı çalışmalar, projeler ve beldede yürütülen diğer faaliyetler ile ilgili bilgiler aldı.