Programları kapsamında kurum ve firma ziyaretleri gerçekleştiren Vali Gökmen Çiçek, bu kapsamda Afyon Enerji ve Gübre Üretim Ticaret A.Ş., İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi ile  112 Acil Çağrı Merkezi’ni ziyaret ederek, bilgiler aldı.

Vali Gökmen Çiçek ilk ziyaretini Afyon Enerji ve Gübre Üretim Ticaret A.Ş. firmasına gerçekleştirdi. Burada Vali Gökmen Çiçek’e sunum eşliğinde bilgiler verildi. Tavuk dışkısı atığı bertarafı kapasitesi açısından dünya birincisi olan Afyon Enerji ve Gübre Üretim San. ve Tic. A.Ş.’ye ait Afyonkarahisar’daki biyogaz tesisine günlük düzenli olarak 300-350 ton yumurta tavuğu dışkısı ile birlikte yaklaşık 100 ton çeşitli bitkisel atıklar geliyor ve bertaraf ediliyor. İl genelinde bulunan büyük ölçekli tavuk çiftliğinin tavuk dışkısı atıkları sadece bertaraf edilmekle kalınmayıp; bu atıklar elektrik enerjisi ve gübreye dönüştürülerek ülke ekonomisine de katkı sağlanıyor.

Yapılan sunum sonrası Vali Gökmen Çiçek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Melih Yurter ve diğer şirket çalışanları ile birlikte saha gezisi yaptı. Tesisi ve işleyişi inceleyen Vali Gökmen Çiçek, atıkların bertaraf işlemi hakkında bilgiler aldı.

Vali Gökmen Çiçek’in bir diğer ziyareti İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)’ne oldu. AFAD Müdürü Mehmet Buldan’dan afetlere karşı alınan tedbirler, vatandaşa yönelik bilgilendirmeler ve yapılan çalışmalar hakkında sunum eşliğinde bilgiler aldı. Vali Yardımcısı Mehmet Keklik’in de katıldığı ziyarette AFAD İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren birimleri de inceleyen Vali Gökmen Çiçek, afetlerde kullanılan araç gereçler ve ekipmanlar hakkında görevli personelden bilgiler aldı.

Her Türlü Afete ve Depreme Hazırlıklı Olmalıyız

Her türlü afet ve depreme karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğine değinen Vali Gökmen Çiçek: “Depremler ve afetler plan dinlemiyor ve zamanla yarışmak durumunda kalıyoruz. 2020 yılında depremler, afetler ne yazık ki çok canlar yaktı. Ülke olarak, Afyonkarahisar olarak her an her türlü afete ve depreme hazırlıklı olmalıyız. Bu konuda İçişleri Bakanlığımız önemli çalışmalar yürütüyor. Afetten önce neler yapmamız lazım, riskleri nasıl azaltmalıyız, hangi tedbirleri almalıyız, afet anında ve sonrasında neler yapmalıyız? Tüm bu konulara hep birlikte hâkim olmalıyız. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz başarılı işler yapıyor. Bugün yapılan çalışmaları yerinde gördük ve incelemeler yaptık. Yaşanan her acı olayda AFAD ekiplerimiz yardıma koşuyor. İzmir depremi sonrası da arkadaşlarımız burada görev aldılar ve vatandaşlarımıza destek oldular. Ben Kurum Müdürü başta olmak üzere tüm personele teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

Vali Gökmen Çiçek’in kurum personeli ile ziyaretin anısına fotoğraf çekilmesi ile ziyaret son buldu.

GAMER’i Ziyaret Ederek Bilgiler Aldı

Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (Gamer) çalışmalarını sürdüren Emniyet, 112 ve UMKE ekiplerini de ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, güvenlik ve acil hizmetler noktasında yapılan çalışmalara ilişkin 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür Vekili Dr. Gülsün Ateş Doğan’dan sunum eşliğinde ayrıntılı bilgiler aldı.  GAMER’de çalışmalarını sürdüren Emniyet, 112 ve UMKE ekiplerini de ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, 'Vefa İletişim Merkezi' olarak da hizmet veren merkezin pandemi sürecinde önemli görevler üstlendiğini belirterek, çalışanlara başarılar diledi.

Vali Gökmen Çiçek’e ziyaretlerinde Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz’de eşlik etti.