Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt, hem Vali Çiçek’i, hem de Başkan Zeybek’i Gazeteciler Cemiyeti’nde ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirterek, “Afyonkarahisar basını olarak hem Sayın Valimizden, hem de Sayın Belediye Başkanımızdan her zaman destek görüyoruz. Bu ziyaret vesilesi ile biz kez daha kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Afyonkarahisarlı basın mensuplarının çalışmalarına katkı sunmaya çalışacaklarını belirten Belediye Başkan Mehmet Zeybek, “Gerçekten sizlere çok çok teşekkür ediyorum. Her ne kadar birileri farklı gazetecilik anlayışında olsalar da, dürüst, ilkeli gerçekten Afyon’un değerlerini ön plana çıkaran haberlerinizle çok ciddi destek veriyorsunuz. Ondan dolayı hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Hayırlı çalışmalar diliyorum" dedi.

Artık Afyonkarahisar'da gazetecilerle ve Gazeteciler Cemiyeti ile ilişkilerinin, bir ağabey-kardeş bir aile ilişkisine dönüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Vali Gökmen Çiçek ise, “Ben sizleri görünce sadece bir gazeteci görmüş gibi değil aynı zamanda dertleşebileceğimiz, istişare yapabileceğimiz, her konuda bunu nasıl yapabiliriz, sizce bu daha iyi oldu mu diye yorumlarınızı ihtiyaç duyduğumuz bir aile olarak görüyoruz” dedi.
“2022 Afyon’un altın yılı olacak”
Gazeteciler Cemiyeti’ni teşekkür ederek bu yapının şehre olumlu enerji kattığına dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek, “Ben Gazeteciler Cemiyetine sonsuz teşekkür ediyorum. Gerçekten enerji kattı, sinerji kattı. Özellikle Sezer Küçükkurt'un şahsında tek tek, ayrı ayrı hepinize teşekkür ederim. Bugün Afyon'un duayen gazetecileri, Afyon'un gerçekten yükünü yüklenmek isteyen, idarecileriyle, bütün sivil toplum kuruluşları, siyasetçileri, kurumları ile uyum içerisinde olan, İlimiz için en iyi nasıl yapabiliriz diye çalışan kişileri karşımda görüyorum. Son derece mutluyum. İnşallah birlikte sizlerle birlikte Afyonkarahisar'da çok büyük işler yapacağız. Ben inanıyorum ki  2022 yılı Afyonkarahisar'ın Altın Yılı olacak. Siz destek verirseniz bunu kesinlikle başaracağız. Belediye Başkanımızın dün bana anlattığı projelerden bir kaç tanesi beni çok heyecanlandırdı. Kendisi bitmeden konuşmuyor. Heyecanla o projelere başlamasını bekliyorum. Allah onun da yardımcısı olsun, biz belediye başkanımızla el ele, sizlerle gönül gönüle Afyonkarahisar'a bu kutlu şehire hizmet etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Vali Çiçek ile Başkan Zeybek gündeme dair değerlendirmelerde bulundular.
“Afyonspor’da Hoca’ya haksızlık yapılmıştı”
AFJET Afyonspor’da geçmişte eski Teknik Direktör Bahattin Güneş’e bir haksızlık yapıldığını, kendisinin de buna göz yummak zorunda kaldığını belirten Vali Gökmen Çiçek, “Bahattin Hocamızın yeniden gelişi ile bu haksızlığı telafi etmeye çalıştık. Geçmiş dönemde kasıtlı yapılan yanlışlıklar olduğunu sanmıyorum. Ama istişare noktasında eksikliklerimiz olmuştu. Bilindiği üzere takımı futbolcular değil, yönetimler şampiyon yapar” değerlendirmesinde bulundu.
Şehir genelinde yabancı dille yazılmış tabelalarla ilgili çalışma yapılacağını belirten Vali Gökmen Çiçek, “Kanun ve yönetmeliklere aykırı olan tabela ve duyurulara müdahale edeceğiz. Özellikle Arapça yazılmış tabelaların yayıldığını duyuyoruz. Bunlar uygun değil” dedi.