Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Millet Kıraathanesi’ projesi Zafer Meydanı’nda hayat bulacak.

MEYDANIN GÖRSEL KİMLİĞİNE YAKIŞACAK

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in girişimleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Bölge ve Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde 2. Vakıf İşhanı yıkılarak, yerine bölgenin mimarisine uygun Millet Kıraathanesi yapılacak.

Belediye Meclisinin Temmuz ayı toplantısında alınan karara göre 2. Vakıf İşhanı ile Gedik Ahmet Paşa Kütüphanesinin olduğu iki parselde trampa edilecek. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Vakıf İşhanı’nın bulunduğu alanı Zafer Meydanı’nın görsel kimliğine yakışacak şekilde Millet Kıraathanesi’ yapacaklarını söyledi.

ALTINDA SERGİ SALONU OLACAK

Mevcut Gedik Ahmet Paşa Kütüphanesi’nin riskli bina kapsamında olduğunu hatırlatan Başkan Zeybek, “İkili iyi ilişkilerle Kültür ve Turizm Bakanımızla, Vakıflar Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Gedik Ahmet Paşa Kütüphanesi ile Vakıf İşhanı’nı trampa edeceğiz. Vakıf İşhanı’nı yıkarak burayı Afyon Lisesi ve Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nin  mimarisine uygun, altında sergi salonu olacak şekilde Zafer Meydanımıza 2 kattan oluşan Millet Kıraathanesi kazandıracağız” dedi.