Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkan Vekili Sabri Demirkapu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan ve İl Müdürleri ile komisyonda görevli kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Tutulmaz; “Bugün Türkiye’nin 81 vilayeti ve 922 ilçesinde aynı anda Uyuşturucu ile Mücadele toplantıları gerçekleştiriliyor. Buradaki amaç Türkiye’nin uyuşturucu ile mücadelede daha kararlı bir duruş sergilemesidir. Artık uyuşturucuyla mücadele en öncelikli konularımız içerisinde yer almaktadır. Uyuşturucu ile mücadele konusunda ilimizde önemli çalışmalar ve faaliyetler yapmaktayız. Söz konusu çalışma ve faaliyetlerimize hız kazandırarak ilimizde uyuşturucu maddeleri kullanımını en aza indirmek için daha çok gayret içerisinde olacağız.” dedi.

 

Ülkemizin terör örgütlerine karşı verdiği çok boyutlu, kararlı ve başarılı mücadelesi sonucunda, bu örgütlerin gerek finansmanında gerekse insan kaynağının temininde kullandığı uyuşturucu ticareti büyük oranda engellenmektedir. Uyuşturucu ile mücadele ülkenin tamamına yönelik olduğu gibi bu kapsamda ilimizde de Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında yapılan toplantıda son bir yıl içerisinde uyuşturucu ile mücadeleye yönelik yürütülen faaliyet/çalışmalar ile alınan önlemler değerlendirilerek, 2019 yılında yapılacak çalışmalar ile ilgili eylem planı hakkında görüşüldü.