Meteroloji 5’nci Bölge Müdürlüğü’nden son dakika açıklaması geldi. Açıklamada Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak iller için 8 Şubat günü için “sarı uyarı” verildi. Sarı uyarının anlamı kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına… Uyarıya göre fırtınanın saatte 50 ila 70 kilometre hızla eseceği tahmin ediliyor. Meterolojik uyarının 8 Şubat gece saat 3’te başlaması ve yaklaşık 24 saat etkili olması bekleniyor. 

AĞAÇ DEVRİLMESİ, SOBA VE DOĞALGAZ ZEHİRLENMELERİNE KARŞI DİKKAT!

Yapılan açıklamada vatandaşlar uyarılarak şöyle denildi: “Ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, soba doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar olabilir.”

MeteoUyarı uygulamasında kullanılan renklerin anlamları şöyle:

KIRMIZI RENK: Kırmızı, havayla ilgili "çok tehlikeli durum"un olduğunu gösteriyor. Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edildiğinde bu renkle uyarı yapılıyor. Haritada kırmızı rengin olduğu yerde büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit edecek nitelikte kabul ediliyor. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin bu durumda sıklıkla takip edilmesi önem taşıyor.

TURUNCU RENK: Turuncu, havayla ilgili "tehlikeli durum"larda kullanılıyor. Bu renkte tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi gerekiyor.

SARI RENK: Sarı, havada "potansiyel tehlike durumu"na işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.

YEŞİL RENK: Yeşil ile belirtilen yerde uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadisenin tahmin edilmediği anlaşılıyor.

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...

Afyon Postası Whatsapp ve BİP Hattı: 0539 248 93 03...

Editör: TE Bilişim