Gastro Afyon hakkında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin tekrar gün yüzüne çıkarmak olduğunu söyledi. Tutulmaz, festival ile Osmanlı mutfağından izler taşıyan bir gastronomiye sahip olan Afyonkarahisar’ın, gastronomi turizminde de büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

“TİTİZ ÇALIŞIYORUZ”

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) ile birlikte festivalin kusursuz olması için çok titiz çalıştıklarını anlatan Tutulmaz, “Hem Türkiye hem de dünyanın dört bir yanından katılımcıların festivalimizde yer alması adına önemli tanıtım çalışmaları yürüttük. Festivalin, bir şölen havasında geçmesine yönelik hazırlıklarımızı yaptık. Bu sene Gastro Afyon Lezzet Festivali, katılımcılara eşsiz bir deneyim sunacak” diye konuştu.  

40 ÇEŞİT KAZAN YEMEĞİ, 3 TONLUK AŞURE

2 gün sürecek festivalde, pek çok renkli etkinliklerin olduğunu söyleyen Tutulmaz, “40 çeşit Afyon kazan yemeklerinin yapımı ve dağıtımı ile katılımcılar bu eşsiz lezzetlerin tadına bakabilecekler” dedi. 3 tonluk aşure dağıtımı, dana çevirme, panel ve söyleşiler, Afyon mutfağı atölye çalışmaları, Afyon coğrafi işaretli ürünlerin yapım ve tanıtımlarını da festivalde yer alacağını kaydeden Tutulmaz, 40’ı yabancı olmak üzere dünyaca tanınmış 150 şefin de gastro showlara imza atacağını söyledi.