Gerçekleştirilen protokol imza törenine AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile birlikte İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya ve GİKAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Koray Gürpınar katıldı.

“En kısa sürede faaliyetlere başlayacağız”

“İŞKUR Kampüste” ismiyle ve “Bu Kulüpte İş Var” sloganı ile gerçekleştirilen protokol ile ilgili bilgi veren İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya, üniversite öğrencileri ile birlikte ilk defa iş hayatına atılacak olan gençlerin yeni bir iş bulmalarını kolaylaştıracaklarını kaydetti. Karakaya, “Bu anlamda İş Kulüplerimizde gençlerin bilgilerini artırmayı ve özgüvenlerini yükseltmeyi amaçlayan, onlara motivasyon desteği sağlayan en az 8, en fazla 12 kişilik gruplardan oluşan programların yapılacağı birimler kurulacaktır. Üniversitemiz bünyesinde ise İş Kulübü eğitimi için grup çalışmalarının yapılabileceği ve uygun standartlarda fiziki bir mekânın ve teknik desteğin sağlanarak en kısa sürede İş Kulübü faaliyetleri hayata geçirilecektir. ‘Bu Kulüpte İş Var’ sloganı ile yola çıktığımız bu projenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Birinci sınıftan itibaren kariyer planlamalarında öğrencilerin yanında olunacak”

AKÜ GİKAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Koray Gürpınar ise öğrencilerin kariyerleri ile alakalı planlamalarda İŞKUR tarafından ortak çalışmalar yapılacağını dile getirdi. Gürpınar, “İŞKUR, imzalanan protokol ile bizzat çalışmalarına burada, üniversitede devam edecek ve bizimle beraber çalışmalar yürütülecek. Hedef kitlemiz bütün öğrenciler. Sadece son sınıfa gelmiş öğrenciler değil. Birinci sınıftan itibaren kariyerlerin nasıl planlanacağı hususunda eğitimler verilecek. Öğrencilerin iş bulmalarında ve staj yapmalarında büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“GİKAM ile birlikte daha kurumsal ve daha ciddi bir şekilde kariyer gelişim faaliyetleri yürütülecek”

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise İŞKUR ile imzalanan protokol ile öğrencilerin kariyer gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Öğrencilik yıllarının sadece dersliklerden ibaret bir dönem olmadığını dile getiren AKÜ Rektörü Prof. Dr. Karakaş, şöyle konuştu:

“Öğrencilik hayatı sadece üniversitenin dersliklerinde geçen bir hayat değildir. Öğrenciler kendilerini her türlü geliştirmek durumundalar. Çünkü ciddi anlamda bir rekabet ortamı ile karşı karşıyalar. Özellikle kariyerlerinin gelişim süreçleri ile ilgili alacakları eğitim, onların gelecek dönemlerdeki mesleki yaşantılarını doğrudan etkileyecek. Bu anlamda üniversitemizin GİKAM birimi ile İŞKUR İş Kulübü arasında yapılan protokol ile birlikte öğrencilerimizin kariyer gelişimlerine ilişkin çok ciddi bir destek sağlanacak. İŞKUR çok fazla imkâna sahip bir kurum. Bu imkânlardan GİKAM ile İş Kulübünün yapacağı faaliyetler ve ortaklaşa yapacakları iş birlikleriyle birlikte öğrencilerimizin kariyerlerine ilişkin ciddi mesafeler alınacak. Üniversitemizde şimdiye kadar kariyer gelişimine ilişkin çeşitli faaliyetler yürütülüyordu. Ancak bu çalışmalar GİKAM ile birlikte artık daha kurumsal, daha ciddi ve daha kuşatıcı bir şekilde gerçekleşecek. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildikten sonra acil eylem planı içerisinde ‘Kariyer Gelişim’ başlığı da vardı. Biz de üniversite olarak bundan geri kalmama adına, bu sürece erken katılan kurumlardan birisiyiz.”

Konuşmaların ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya tarafından iş birliği protokolü imzalandı.