Uşak Üniversitesi  Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü son sınıf öğrencileri  Ayşegül Ülgüç, Ayşegül Durman ve Volkan Alazeybek  sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında  toplumda  nadir  hastalıklara  dikkat çekmek ve  farkındalık oluşturmak için DMD aileleri  ile röportaj  gerçekleştirdi. 

İZMİR VE AFYON’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Farkındalık  değiştirir, pek çok yaşamı iyileştirir” sloganıyla yola çıkan Uşak Üniversitesi öğrencileri  yaptıkları röportajı  sosyal medya platformlarında  yayınladı. Proje ilk olarak İzmir ve Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa, Evciler, Dinar ilçelerinde gerçekleştirildi. 

AİLELER SIKINTILARINI ANLATTI

Düzenlenen çalışmada  aileler  ne gibi sıkıntılar yaşadıklarını, çocukların sosyal hayatını, kimlerden ve hangi kurumlardan ne gibi destekler  beklediklerini ve çözüm önerilerini anlattı.  DMD ile ilgili  tedavi çalışmalarının yurt dışında daha hızlı ilerlemesi fakat tedavilerin ve ilaçların çok maliyetli olması ve  her ailenin bu tedavilere ulaşma imkanın olmadığına aileler dikkat çekti. Yapılan çalışma ile bu  konuda ülkemizdeki çalışmaların hızlandırılması, ailelerin rahatça ulaşabilecekleri tedavi merkezlerinin  açılması, çocukların tedavilerinin kısıtlanmaması toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerekliliği vurgulanmak istendi.  Projenin  devamında  öğrenciler tarafından  çocuklar için farklı etkinliklerin yapılacağı belirtildi.