Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Tutulmaz Cuma günü Atatürk İlkokulu’nda yaşanan olaylarla ilgili olarak adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

 

ÖĞRENCİLERİN VÜCUTLARININ YANMASI KONUSU

 “Cuma günü Atatürk İlkokulu’nda 9 öğrencimiz talihsiz bir olay yaşadı” diyen Tutulmaz, “O anda AFAD, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerini görevlendirdik. Belediye bu konuda kar temizleme ve tuzlanma konusunda resmi açıklama yaptı. AFAD ekiplerinin yaptıkları araştırmada kimyasal madde çıkmadı. Çok lokal bir yerde olan hadise. Savcılık ve Valilik olarak soruşturma sürüyor. Bu konuda başka yönlere çekme ve yorumlamakta doğru değil. İhmali olanlar varsa da su yüzüne çıkmalı” diye konuştu.

UNESCO VE CAZ FESTİVALİ

Afyonkarahisar’ın kabuğunu kırdığını anlatan Vali Mustafa Tutulmaz, “20 yıldır süren bir Caz festivali var. Gelen bilgilere göre bu Nisan ayında UNESCO’nun Caz festivali ilimizde olacak gibi. Gastronomi de mesafe aldık. 450 mutfak şefi ilimize geldi. Gastronomide ülkemizde 36 il içerisinde 3. sıradayız. Hafta içinde 8 ekonomi yazarı ilimize gelecek. Tarihi Kentler Birliğinde termalde dünyada 42, ülkemizde 3 sıradayız. Yani plakayı taktık” dedi.

TANITIM KONUSU

Her hafta bir etkinlik yaparak Afyonkarahisar tanıtımına katkı vermeye devam ettiklerini anlatan Tutulmaz, “Bakın Frigya çalışmalarımız meyve vermeye başladı. 35 yataklı Butik otel açıldı. Yılbaşında doluydu. Frigya’da lokanta açıldı. Yöresel ürünler konusunda hizmet veriyor. Balon turu Nisan’da olacak. Yani Sağlık Lezzet,Termal şehri ilimize hizmete devam ediyoruz” dedi.