Metaverse ile ilgili gelişmeler tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. Türkçe tabiriyle sanal evren anlamını taşıyan Metaverse noktasında Türk yazılımcılarda kolları sıvadı. Bu noktada Afyonkaraihsarlı yazılımcı Ali Osman Okşar, Türkiye'nin belkide ilk Metaverse projesi olan Metatolia’yı geliştirdi. 

Bu noktada Afyon Postası’na değerlendirmelerde bulunan Okşar, “Türkiye'nin belkide ilk Metaverse Projesi Olan Metatolia'nın Ön Sunumunu ve Altyapı örneklerini paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. www.metatolia.com adresinden inceleyebilirsiniz.”  >>Afyon Postası'nın Özel haberi.

OFİS TUTABİLİR, KONSER VEREBİLİRSİNİZ

“Bu Meta evreni içerisinde, Ofis Tutabilir, Konser Alanlarında Konser Verebilir, Resim Galerilerinde Resimlerinizi Satışa Sunabilir, Sinemalarda Film İzleyebilir, Alışveriş için Magazalardan online alışverişlerinizi yapabilirsiniz. VR altyapısı ile hayvanat bahcelerinde gezebilir, su altında dolaşabilirsiniz. Metatolia İçerisindeki Şuan için 3 online oyunun içinde bulunabilirsiniz. Sosyal Aktivetelerin bolca oldugu bir toplanma alanı, sohbet alanı ve eglence alanı şeklinde de kullanabilirsiniz. Ormanlık alan içerisinde dolaşarak ferahlayabilirsiniz.”