Fakültenin tarihçesine ilişkin bilgiler veren Avan, “AKÜ bünyesinde 2005 yılında kurulan ve 2013 yılına kadar Konaklama İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği, Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Turist Rehberliği bölümlerinde lisans eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 2012-2013 eğitim öğretim yılında Bakanlar Kurulu kararı ile yüksekokulun fakülteye dönüştürülerek Turizm Fakültesi kurulmuştur. Turizm Fakültesi, AKÜ’nün Ahmet Necdet Sezer kampusü içerisinde 5. Eğitim binasında eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir” diye konuştu.

“TR33 Bölgesinin ilk ve tek Turizm Fakültesiyiz”

TR33 Bölgesinin ilk ve tek Turizm Fakültesi olduklarını kaydeden Avan, “Aynı zamanda TR33 bölgesindeki tek Doktora programı Fakültemizde bulunmaktadır. Fakültemiz bünyesinde Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm Rehberliği ve Rekreasyon Yönetimi bölümleri mevcuttur. Öğrencilerimizin sektöre daha kolay uyum sağlayabilmeleri için, özellikle uygulamalı derslerin sektörle işbirliğine gidilerek gerçekleştirilmesi yönetimimiz tarafından önemsenmektedir” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“24 öğretim elamanı bulunuyor”

AKÜ Turizm Fakültesi’nde 24 öğretim elemanı bulunduğunu belirten Avan, “Öğretim elemanlarımızın neredeyse tamamına yakını turizm kökenlidir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları’ndan 544 öğrenci, Turizm Rehberliği 453 öğrenci, Turizm İşletmeciliği 235 öğrenci olmak üzere toplamda 1232 öğrenci fakültemizde öğrenim görmektedir. Türkiye’nin 81 ilinden öğrencimiz bulunmaktadır. Mezunlarımız otellerde, tatil köylerinde, seyahat acentelerinde, turist rehberliğinde, ulusal ve uluslar arası havayolu şirketlerinde, yiyecek-içecek işletmelerinde, cruise gemileri ve temalı parklarda çalışmaktadırlar” diye konuştu.