İşte Çoban'ın konuyla ilgili söyledikleri: 

3-4 BİN NÜFUSU OLAN BELDELERİN HİZMET ETMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Bir defa ben 6 yıl il başkanlığı yaptım. 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Belediye başkanı hangi partiden olursa olsun, bence nüfusu 3 ila 4 bin altında olan belde belediyeleri bir şey yapması mümkün değil. Bunlar bir yük. Bir kambur. Mesela Sinanpaşa’ya bağlı Güney Köyü var. Bu köyümüz mahkemeden belediye hak ettiğini söylüyor. Ben kendileri ile görüştüm. 

50-60 yıldır yapılan ne? Son 5 yılda yapılan ne diye kendilerine sordum. Yol olarak belediyede ne yapıldıysa şimdi 2 katı yapıldı dediler. Bir düğün salonu talepleri vardı yapıldı. Sosyal taleplerimiz karşılandı. Çocuklarımız için futbol sahası istemiştik. Oda yapıldı. Allah razı olsun diyorlar. Bu noktada biz her yerde bunu görüyoruz. Hizmet noktasında bu böyle. 

KASABA BELEDİYELERİ TAMAMEN KAPATILMALI

Birde vatandaşın bireysel beklentileri var. Belediye başkanı düğüne götürüyor. Belediye başkanı tüm işi bırakıyor bu hizmeti veriyor. Bu esnada yemek mi yenecek, başkan bu yemekleri ödüyor. 

Hastaneye götürüyor. Harman vakti kepçe ile yükünü götürüveriyor. Bireysel talepleri daha hızlı karşılayabiliyor. Vatandaş bunu arayabilir. Biz tabi bireysel talep yapmıyoruz. Bence belde belediyesi diye bir şey olmaması lazım. Tüm Türkiye’de kapatılması lazım. Işıklar Beldemiz 7 bin 500 nüfusuyla Afyon’un bir çok ilçesinden daha büyük. Şimdi gidip görmek lazım, halka verilen hizmet nasıl? Bireysel talepler çok güzel.