Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

'Gazilerimiz, bu ülkenin ayakta durması, bu vatanın bölünmez bütünlüğünün bozulmaması için canlarını ortaya koymuş, bir uzuvlarını bu yolda feda etmiş, memleketin pırlanta evlatlarıdır.'

'NE YAZIK Kİ, GAZİ'LER ARASINDA AYRIM YAPILIYOR'

'Ne yazık ki, bugün Gazi'ler arasında ayrım yapılıyor.' diyen Milletvekili Köksal, '15 Temmuz Şehit yakınları ve Gazi'lerine ödenen aylıkla Güneydoğudaki terör Şehitleri yakınları, Gazi’ler ile Kıbrıs ve Kore Gazi'lerine ödenen aylık farkı halen daha giderilmedi. En yüksek aylığı 15 Temmuz Şehit yakınları ve Gazi’leri alıyor. Tüm şehit yakınları ve Gazi'ler ayı hak ve imkanlardan yararlanmalı. Bakanlıkça yapılan bu ayrım derhal giderilmelidir. Biz biliyoruz ki tüm gazilerimiz kıymetlidir. Gazilik unvanının değerli olması için şu tarih, bu tarih değil, yapılan fedakârlıklar mühimdir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyor, tüm gazilerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum.' dedi.