Aile Danışmanı Prof. Dr. Ekrem Çulfa, Afyon Postası’ndan Nail Azbay’ın İnstagram üzerinden konuğu oldu. Programda internet üzerinden sahte hesaplarla “trol” olarak tanımlanan kişilerin yaptığı itibar suikastına karşı nasıl mücadele edilir konusu masaya yatırıldı. 

Prof. Dr. Ekrem Çulfa, şunları söyledi:

TÜRKİYE’NİN İLK İNTERNET KULLANICILARINDAN

Gerçek hayatta amiyane tabirle hiç bir halt edememiş sanal alemde klavye kahramanlığı yapalım derken bir çok güzide insanımıza itibar suikastı yapıldığını görüyorum. Türkiye’nin ilk internet kullanılacılarından biri olarak bu duruma müdahale etmek istedim. Bu hadislerde de var. Elinizli diliniz hiç olmazsa kalbinizle buğuz edin buyuruyor. 

AĞAÇ KAKAN GİBİ YANDAŞLARIYLA SALDIRIRLAR

İnternette işlenen bir suç gerçek alemdede karşılığı vardır. Orda söylediklerimizin arkasında durmazsak sanal alemde boşa kürek çekeriz. Bize yapılan iftiranın bilişim polisince takip edildiğini bileceğiz. Bu kişiler nasıl saldırır? Sizin yanlış anlaşılacak bir konunuzu farklı isimlerle farklı mecralarda isimsiz korkak bir şekilde, kendi yandaşlarınıda organize ederek size ağaç kakan gibi saldırmalarından anlarsınız. 

HAVLAYANLARA KARŞI MUHATAP OLMAYACAĞIZ

Bu kişilere karşı en güzel cevap cevap vermemektir. Onları yok sayacağız. Onlar belirli bir süre sonra sizler dik durduğunuzda içlerindeki kin, zehir,  öfke, düşmanlık ve kendi aşağılık kompleksinin bir tezahürü olarak bir çok kez havlamaya devam ettikten sonra sizin kervanınız yürümeye devam edecektir. Başarı elde ettiğimizde dostun yüreğini hoplatan düşman çatlatan tavırlar sergileyeceğiz. Onunla muhatap olarak değil muhatap olmayarak bunu yapacağız. Size maddi manevi kayıplar yaşatıyorsa bunu bilişim suçlarıyla paylaşacağız. Onlar yandaşlarıyla nasıl organize oluyorlarsa bizde kardeş televizyonlar, kardeş haber siteleri, kardeş instagram sayfaları olarak birleşeceğiz. Onlar organize çete ise bizlerde iyilik hareketi oluşturacağız. 

BAŞARISIZ VE KORKAKLARDIR

Dillerinde küfür, gönüllerinde zehir, kalplerinde zift vardır. Bunlar ruh hastalarıdır. Bize saldıramayacaklardır. Yaratılışları itibariyle onları utandıracak vicdan mutlaka vardır. Mutlaka onu kontrol edecektir. Çünkü haksızdır. Aslında bu kişiler çok güçsüzdür. Sizin karşınıza aleni çıkamadıkları için böyle çıkmaktadırlar. Çamur at izi kalsın. Bunlar başarısız ve güçsüz insanlardır. Yolsuzlukları hırsızlıkları gündeme gelmesin diye başka başka kurbanlar bulup halkın önüne atarlar. 

VIZ GELİR TIRIS GİDERLER

Kendimizle barışık olacağız. Kendimizi ortak akılla eğitiyor olmalıyız. Bizim her alanda en iyi olmamız imkansız.Troller, itibar suikastçıları vız gelir tırıs gider. Bugüne kadar neyi başarmışlarki bizi devirmeyi başarsınlar. Yeterki bizler ayrı ayrı kurtlar gibi gezsekte bir işaretle toplanabilelim. 

VUKUAT AİLELERDEN VUKUAT TROLLER ÇIKAR

Bir insan bir halta yaramadığı için trol olur. İkincisi satılık olduğu için trol olur.  Üçüncüsü ruhsal orospu olduğu için trol olur. Dördüncüsü ise kendini gerçekleştirmek için trol olur. Bir zamanlar Amerika’da çok ünlü bir kişiyi birisi öldürmüş. Neden öldürdün demişler. Ben onun gibi olamadım ama en azından onu öldüren kişi olarak adımı tarihe yazdırmak istedim demiş. Bu kişiler cehenneme odun taşıyorlar. Eğer terapi görmezlerse kesinlikle topluma ve kendilerine zarar verirler. Asla kendini gerçekleleştiremeyecekler. Siz toprak üzerine büyürken onlar ancak toprağın altına doğru büyüyebilirler. Sizlerin bir kaç kökünüzü bile kesseler siz başka bir baharda yeniden açacaksınız. Onların kökleri, soyları bozuktur. Ailelerinde de kişiliksiz karekteri bozuk, hasta kişiler vardır. Vukuat ailelerde vukuat troller çıkar. Troller korkaktır. Tek başına kurt gibi gezemezler. Çakal it sürüsü gibi gezerler. Onların bir çoban köpeği kadar kişilikleri yoktur. Duruşları yoktur. Omurgasızlardır. 

FARELER GİBİ YER ALTINDA YAŞARLAR

Bunların topluma vize ile girip çıkması gerekiyor. Bunlar ayrı bir kampta yaşamalı, belli süreyle internet kullanımı verilmeli. Sonra kampına geri gönderilmeli. Bu toplumun kıymetini bilmeliler. Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte. Onlar önce insan olmayı öğrensinler. Seri katil gibidirler bunlar. Bunun faturasını ödemesi gerekiyor. Bugün Afyon Postası’na saldırırlar. Öbür gün başka temiz bir sayfaya, öbür gün temiz bir yöneticiye saldırırlar. Onlar o kadar güçsüzdür ki, farklı isimlerle saldırırlar. Gerçek isimleriyle bir cümle bile söyleyemezler. Hatta selam bile veremezler. O kadar acizlerdir. Fareler gibi yer altında gezerler. Karanlık zamanlarda, olmadık zamanlarda çıkarlar. Sizin fotoğrafınızın, yazınızın altına olmadık yazılar yazarlar.