SP İl Başkanı Adnan Şenel’in ilk gündemi İstanbul’un fethi oldu. Fethin temelinde inanç ve azmin olduğunu kaydeden Şenel, “İstanbul’un fethinin tarihimiz içerisindeki yeri ve konumu itibari ile iyi idrak edilmeli fethin safhaları iyi anlaşılmalıdır. İstanbul’un fethi dünya tarihinin akışını tamamen değiştirmiş, kadim Roma imparatorluğu ortadan kalkarak Roma’nın sembolü Konstantinapol bir İslam şehri haline getirilmiştir.Bu fethin temelinde; İnanç, Azim, İlmi ve teknolojik yatmaktadır.” dedi

 

 

“ERTELEYENLER HELAK OLDU”

İktidara yönelik eleştirilerde bulunan Şenel: “Ülkemiz gündemine dair şu konuya da değinmek istiyorum, AK Partili bazı yetkililer şu tarz açıklamalarda bulundular; “eksikleri hataları görüyoruz, önce 23 Haziran’ı geçelim sonra gerekirse siyasi bakımdan tövbe istiğfar ederek yanlışlarımızdan kurtulacağız…” Bu açıklamadan anlıyoruz ki iktidar mensupları hatalarının farkındadırlar.Fakat bizim inancımızda kadim bir anlayış vardır, Peygamber Efendimiz buyuruyor ki “erteleyenler helak oldu!” İktidar mensupları tövbe etmek istiyorsa bunu seçim sonuna ertelememeliler.Bu ülkeye ne yaptık ne hatalarımız var diyerek şapkayı önüne koymalı ve işi ehline teslim etmelidir. Türkiye’nin geldiği durum ortadadır.”

 

“BEKA DİYENLER ASKERLİĞİ DÜŞÜRDÜ”

Askerlik sistemi hakkında da konuşan Şenel, “Türkiye’nin beka sorunun olduğu iddia edildiği, Akdeniz’de, Basra’da birçok noktadan ülkemizin kuşatma altında olduğu. Adalar, Kıbrıs, Suriye, Kerkük, Musul ve terör sorununun had safhada olduğu bir süreçte asker azaltılması kesinlikle mantıklı gözükmemektedir.

Ülkemizin etrafının ateş çemberi ile sarılı olduğu bir dönemde bu yeni sistemin açacağı zararlar tahminlerin ötesinde olabilir.” Diye konuştu.