Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve Merkez ilçe Başkanı Bülent Eser’in katılımları ile gerçekleşen toplantıda 2019 yılı yatırımları, 2020 plan ve programları konuşuldu.

TOKİ ilimize 2 bin konut yapacak, 15 Ocak’ta başvurular tamamlanacak

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile TOKİ tarafından ülkemiz genelinde 100 bin konut yapılacak. Sayın vekillerimizin ve bakanımızın takibi neticesinde TOKİ şehrimize 2 bin konut yapacak. Afyonkarahisar merkeze 1055 konut, Sandıklı 250, İscehisar 250, Emirdağ 151, Evciler 200 Dinar 94 sosyal konut yapılacak. En düşük taksit 894 TL en yüksek taksit bin 341 lira olacak. Yüzde 10 peşinat ile 240 ay vadeli konutlar yapılacak. Bununla ilgili son müracaat tarihi 15 Ocak 2020 olarak” dedi.

Sezen kamu yararına olan tüm talepleri Cumhurbaşkanına iletiyor

Sezen açıklamasında, “Biz görüştüğümüz her bir kişiye ayrı ayrı önem veriyor ve dinlediğimiz talepleri tek tek not alıyoruz. Halkın kurduğu partimizin kapıları her daim halkımıza sonuna kadar açık olmakla birlikte, gelen herkesin talep ve önerileri tek tek not alınır ve gereği yapılır. Aldığımız notları da gerekli yerlere iletme konusunda sonuna kadar takipçisi oluyor ve vatandaşımızın ve bize verdiği sorumluluğu yerine getiriyoruz. Bu nedenle Afyonkarahisar halkının taleplerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iki defa bizzat kendim ilettim.  Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısının ardından İl Başkanlarını dinleyen Cumhurbaşkanına yumurtacıların sorunlarını, uzman hekim ile madencilerin sıkıntılarını aktardık. Daha önce de Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt basın sektörünün talep ve önerilerini sunduğu dosyayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a iletmemi istemişti. Bunu da sunduk. İnşallah en kısa sürede değerlendirilmeye alınacaktır.Talebimiz üzerine Resmi Gazete’nin 2 Ocak 2020 tarihli mükerrer sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile tavuk yumurtasının toptan teslimlerinde KDV yüzde 8’den yüzde 1’e indirildi” ifadelerine yer verdi.

“Sağlık, Enerji ve MSB Bakanını ağırladık”

Başkan Sezen, “Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’yı ağırladık. Afyonkarahisar'da termal sağlık turizmini önemli kılarak Tematik Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin de varlığıyla her geçen gün sağlık turizminde önemli bir pay alacağını düşündüğünü ifade ederek, bu noktada da üzerine düşeni yapacağı sözünü verdi. Sayın Enerji Bakanımız Fatih Sönmez, Dinar’da yaklaşık 1 milyar tonluk linyit rezervimiz müjdesini verdi. Bugün bunun 4'te 3'ünün 30 milyar dolarlık bir rezerv olduğunu belirtti. Bu rakamın çok ciddi bir rakam olduğu malumunuz. Birlerinin bu konunun tıpkı gezi olaylarındaki gibi önüne geçmek için verdiği mücadeleye rağmen elimizden geleni yapacak ve ekonomimize sunacağız. Milli Savunma Bakanı Hulusi AkarKuvvet komutanlarımızla birlikte şehrimizi ziyaret ederek önemli müjdeler vermiştir. Bunlardan biri Garnizon Komutanlığı arazisinin millet bahçesi olacağı, diğeri ise askeri fabrikanın daha da genişletilmesi konusudur” diyerek sözlerini noktaladı.