Toç Bir Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nevzat Karakoçan şöyle konuştu: “Tarım ve Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir Sen) olarak 20 Nisan çarşamba günü Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü çalışanlarımız gıda kontrol ekibine yapılan saldırıyı kınıyoruz. Saldırganların gerekli cezaya çarpıltılmasının takipçisi olacağız.”

Karakoçan, 7 gün 24 saat esasına göre halk sağlığını korumak için sahada görev yaptıklarını belirterek, mesai mefhumu gözetmeden çalıştıklarını söyledi. 

3 PERSONEL DARP EDİLDİ

Karakoçan, “Maalesef dün Afyonkarahisar İl Müdürlüğümüzde görev yapan 3 gıda kontrol görevlisi personelimiz görevini icra ederken saldırıya uğramış, şiddete maruz kalmıştır. Merkez Kanlıca Mahallesi’nde bir ekmek fırınında Ramazan ayı denetimlerinde hijyen kontrolü yapıldığı sırada gerçekleşen olayda personellerimize görevi esnasında sözlü ve fiziki şiddet uygulanmıştır.”

GEREKLİ TAHKİKAT YAPILMALI

Karakoçan: “Sendika olarak darp edilen personellerimize acil şifalar diliyor, tüm teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tarım ve Orman çalışanlarına yapılan adilce ve korkakça saldırıları ve faillerini şiddetle kınıuyoruz. Gerekli tahkikatın bir an önce yapılarak faillerinin hak ettikleri cezaya çarpıtılmaları hususunda hukuki olarak tüm süreci yakından takip edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz. “

YASA TALEBİ

Karakoçan, Tarım ve Orman çalışanlarının haklarını koruyacak bir yasa çıkması gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.