Kocatepe Gazetesi'nin haberine göre:

Termal kaplıcalarıyla ünlü Afyonkarahisar hakkında yapacaklarını anlatan AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, termal kaynakların sağlık alanında daha fazla kullanılması yönünde çalışma yapacaklarını söyledi. Bu kapsamda “Termal Sağlık Merkezi” kuracaklarını söyleyen Okumuş, Bu merkezle birlikte hem Afyonkarahisar’ın hem de Türkiye’nin termalden kazancının artacağını söyledi.

ALMANYA TERMALDEN 21 MİLYAR DOLAR KAZANIYOR

Yapacakları merkez hakkında Dünya’dan örnekler de veren Okumuş: “Almanya sadece termalden 21 Milyar dolar gelir elde ediyor. Türkiye ise sadece 50 Milyon dolar kazanıyor. Afyon bunları yapacak kaynağa ve imkana sahip. Bu kapsamda bizler çalışmaya başladık” dedi

BİOTEKNOKENT KURACAĞIZ

Tıbbi ve ıtri bitkiler konusunda da çalışma yapacaklarını söyleyen Okumuş, şunları söyledi: “Aromatik bitki üretimi ve pazarlama konusu da Afyon için oldukça önemli. Bu alanda akla ilk gelen haşhaştır. Haşhaş morfin üretiminde kullanıyor. Morfin silah olarak kullanılabilecek bir bitkidir.  Bunun ilk adımı Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezi’nde atılmış. Fakat bunu bir adım daha öteye taşımamız gerekiyor. Bunun için Bioteknokent kurulması için çalışmalarımıza başladık.”