VAZGEÇİN

Geçen hafta yaptığımız basın açıklamasında, “kaleye yapılacak olan teleferiğe karşı olmadığımızı ancak, verilen müşteri  garantisinin yanlış olduğunu belirtmiştik.Yıllık 140 bin müşteri garantisi. Bu rakamın çok fazla olduğunu bir kere daha ifade etmek istiyorum. Belki ilk yıl bu rakam tutabilir, ama sonraki 24 yıl cebimizden para ödemek zorunda kalırız. Yazık, günah, yol yakınken vazgeçin.Prensip olarak bu yolcu, müşteri garantili işlerden vazgeçin. Bu işlerden hep biz zararlı çıkıyoruz” demiştik.Buna bir örnek olarak ta Zafer Havalimanı’nı göstermiştik.Bu haber basında geniş yer aldı. Kütahya-Afyon-Uşak illerini kapsayan, 2 milyon kapasiteli, bölgesel bir havalimanı yapılmasına karar verildi.

TELEFERİK, ZAFER HAVAALANINA DÖNMESİN

Türkiye'nin, ilk bölgesel havalimanı olarak tanıtılan projenin yatırım bedeli, 50 milyon euro olarak açıklanmıştı.Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin çalışmasına göre, 29 yıl 11 aylık işletme süresinde Hazine, Zafer Havalimanı için şirkete 205 milyon 281 bin 118 euro garanti bedeli ödeyecek.Yapımı 50 milyon Euro, garanti bedeli 205 milyon Euro. Garanti bedeline verilecek para ile, 4 tane Zafer Havalimanı yapılabiliyor.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 2018’de Kütahya'daki Zafer Havalimanı'nda 'garantili yolcu sayısına ulaşılamadığını' ve bunun için de devletin şirkete 5 yılda (2012-2017 dönemi), toplam 26 milyon 691 bin 626 euro ödediğini açıklamıştı.2019'da 1 milyon 232 bin yolcu garantisi verilen havalimanının hizmet verdiği yolcu sayısı 82 binde kaldı.2020’de ise verilen yolcu garantisi, 1 milyon 279 bin 352.Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) verilerine göre, Ocak 2020’de hizmet verilen yolcu sayısı 5 bin 656 oldu.Bu gidişle, bu yıl müşteri sayısı da 70 bin civarında kalacak.1 milyon 200 bin, binmeyen yolcu parasını cebimizden ödeyeceğiz.

SEVGİ YILINI ÖNEMSİYORUZ

Teleferikte de aynı durum bizi bekliyor. Allah sonumuzu hayretsin. Biz bu uyarılarımızı bir kardeşlik vazifesi olarak, inancımız gereği yapıyoruz.Sayın belediye başkanına düşman olduğumuz için değil. O’nu sevmediğimiz için de değil. Biz kişilere değil, yanlış olan icraat ve düşüncelere karşıyız.Biz her zaman sevgi ve kardeşlik diyoruz.Sayın valimizin belirlemiş olduğu ‘Sevgi Yılı’ projesini önemsiyor ve destekliyoruz.Özellikle siyasiler arasında olan gerilimin, mutlaka düşürülmesi gerektiğine söylüyoruz.Bu bağlamda siyasi parti liderlerinin bir araya gelebilmelerinin çok önemsiyoruz.Bu konuda sorumluluğun daha çok iktidarda olduğunu da hatırlatıyoruz.Biz her zaman, siyasi partileri, bir birinin düşmanı değil, sadece rakrakibi olduğunu belirtiyoruz.Farklı düşüncelere sahip olmamız, düşman olmamızı gerektirmez.