Teknik gezi kapsamında Afyon Doğuş Şeker Fabrikasına inceleyen Okul Müdür Yardımcısı Mustafa Aydoğmuş, Gıda Alan Şefi Zeynep Çavdar, Gıda Öğretmeni Kübra Azel Yılmaz ve Gıda Bölümü öğrencileri şeker pancarının girişinden kristal şeker olarak çıkan aşamaları fabrika görevlileri tarafından bilgilendirildi. Gezi sırasında fabrika yetkilileri pancarın tarladan toplanmış halinden sofralara kristal olarak gelene kadar geçirdiği tüm evreleri bölüm bölüm gezdirildi.

 

Teknik gezi hakkında bilgiler veren Gıda Alan Şefi Zeynep Çavdar; “Öğrencilerimizi imalat süreçlerini tanımalarına, fabrikada ki çalışma ortamlarını görerek iş hayatlarına hazırlanmalarına, nasıl nitelikli ara elaman formasyonuna sahip olmaları gerektiği konularında destek olmak amacıyla ilimizde ki büyük fabrikalara teknik gezi düzenliyoruz. Bu kapsamında ilkini düzenlediğimiz teknik gezimizi Afyon Doğuş Şeker Fabrikasına yaptık. 15’er kişilik gruplar halinde fabrikayı ziyaret ediyoruz. Kolejimizde okuyan Gıda Bölümü öğrencileri hammaddenin girişinden, şekerin paketlemesine kadar fabrikayı baştan sona gezerek bilgi aldılar. İlk kez gördükleri fabrikada hayranlığını gizleyemeyen öğrenciler almış oldukları bilgileri kendi hayatlarında önemli bir yer tutacağına inanıyorum. Fabrikanın şehrimizde olması bizim için büyük bir avantajdır. Çünkü hayatımızın her alanında yer alan şekerin, pancardan kristale nasıl dönüştüğünü bire bir görme fırsatı yakaladılar. Teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı olarak anlatılan konuların öğrencilerimizde daha çok akıllarında kalıyor. Bize bu imkânı veren Afyon Doğuş Şeker Fabrikası Müdürü Abdullah Necli Beye Teknik Kolej olarak teşekkür ederiz” dedi.