Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yakın zamanda inşaa edilmeye başlanan eski Devlet Hastanesi bölgesinde bulunan üst geçit, tam olarak tamamlanmamasına rağmen vatandaşlar tarafından kullanılmaya başlanmıştı. Üst geçitin korkuluklarının monte edilmemiş olmasına rağmen merdiven kısımlarında herhangi bir uyarı levhası ya da emniyet şeridinin bulunmaması tehlikeye davetiye çıkarıyordu. 

Söz konusu durumu Afyon Postası yaptığı haberle kamuoyuna duyurdu. Yapılan bu haberden sonra yetkililer harekete geçerek üst geçitin girişlerini emniyet şeridiyle kapattı. 

VATANDAŞLAR TALEP EDİYOR

Bu konuyla ilgili Afyon Postası’na ulaşan vatandaşlar: “Siz yazdığınızda yapılmayanlar bir anda yapılıyor. Şu anda bu üst geçit kapandı. Haberinizde yazdığı gibi burası çok tehlikeliydi. Biri düşüp ölebilir ya da yaralanabilirdi. Ancak bu üst geçitin bir an önce tamamlanması lazım. Bölgede iki alt geçit var. Karşıdan karşıya geçmek isteyenler demirlerin üzerinden atlamak zorunda kalıyor. Araçlar çok hızlı geliyor. Özellikle diş hastanesine gelenler büyük sıkıntı çekiyor. O yüzden bir an önce bu üst geçit güvenli bir şekilde faaliyete geçmeli.”