TED Afyon Koleji’nin İngilizce Kulübü yürüttüğü sosyal sorumluluk projesini sona erdirdi. Proje kapsamında 8 ihtiyaç sahibi engelli öğrenciye önceki gün okulun konferans salonunda akülü sandalyeler teslim edildi. Törene Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe’de katıldı. 

8 İNSANA UMUT OLDULAR

TED Afyon Koleji Lise Müdürü Dürdane Kahveci, proje hakkında konuşarak şunları söyledi: 

Bu süreçte Afyon’daki öncü iş insanlarıyla ,kurum ve kuruluş temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirerek 8 engelli insanımıza UMUT oldular. TED okullarının misyonlarından biri, nitelikli yabancı dil eğitimi vermektir. Bu çerçevede , TED Afyon Koleji olarak  yabancı dil eğitiminin uluslar arası düzeyde geliştirilmesine önem vermekteyiz.

TOPLUMSAL SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE AKTİF ROL…

2021-2022 eğitim-öğretim yılında 13 TED okulunun dahil olduğu İngilizce Kulübümüzde öğrencilerimiz toplumsal sorunların çözümünde aktif rol oynamanın yanı sıra İngilizce seviyelerini leriye taşır. Ted Afyon Koleji Anadolu Lisesi öğrencilerimiz toplumsal farkındalığı sağlamayı dünyada ve Türkiye’de engelli bireylerin karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmeyi  ve onları hayata kazandırmayı hedeflemişlerdir.

SADECE AKADEMİK ANLAMDA BAŞRILI ÖĞRENCİ YETİŞTİRMİYORUZ

 Değerli konuklar bizler sadece akademik alanda başarılı öğrenciler yetiştirmiyoruz . Empati kurabilen, sosyal sorunlara duyarlı, problem çözme becerisi gelişmiş bireyler yetiştirmeyi  ve yönetim kurulu başkanımızın okulumuzu kurarken söylemiş olduğu :’’Bizim amacımız doğru insanlar yetiştirmektir.’’sözünü ilke edinerek eğitim  veriyoruz. 

Bu süreçte projeye  destek veren değerli iş insanlarına, kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkürlerimi sunuyorum projede görev alan öğretmenlerimizi ve öğrencimizi tebrik ediyor akülü sandalyelerine kavuşan  kıymetli öğrencilerimizin bundan sonraki hayatlarını kolaylaştırmasını temenni ediyorum. 

ARABACI: ÖĞRENCİLERİN ÇABASI ÇOK ANLAMLI

TED Afyon Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı program sonunda yaptığı konuşmada, Covid-19 sürecinde çok zorlandıklarını kaydetti. Salgın sonrası Ukrayna-Rusya savaşının başlaması ile birlikte insanlığın kaotik bir süreçten geçtiğini kaydeden Arabacı, bu anlamda öğrencilerin yaptığı bu çalışmayı oldukça anlamlı bulduğunu söyledi. 

PROJE NASIL İŞLEDİ?

Kurumsal Sosyal Sorumluluk nedir?

  • Kurumsal sosyal sorumluluk kavramı, bir işletmenin topluma karşı etik ve sorumlu davranması, bu kapsamda çeşitli projeler üretmesi şeklinde tanımlanabilir.
  • Bu tanım, işletmenin sürdürülebilirlik hedeflerine bağlı olarak doğayı ve çevreyi korumaya yönelik faaliyetlerinden eğitime, eğitimden kültür ve sanatsal faaliyetlere kadar uzanan geniş bir yelpazeyi kapsar.
  • Kurumları değerli kılan ve rakiplerinden ayıran yalnızca ürettikleri mal ya da sundukları hizmetin kalitesi değildir. Topluma kazandırdıkları değerler de kurumsal başarının en önemli ögesini oluşturur.
  • Tüm bu faaliyetler yasal zorunluluk değildir, kurumların kendi inisiyatifleri doğrultusunda gönüllü gerçekleştirdikleri uygulamalardır.

Hedefimiz:

  • Ana hedefimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ve Tabipler Odasından aldığımız listelerdeki engelli ve ihtiyaç sahibi arkadaşlarımız için akülü sandalye desteği toplayarak, bu sandalyeleri onlara ulaştırıp, hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırırak yüzlerinin gülmesini sağlamak.Bu projeyi ilimizin önde gelen şirketlerin ve kurumların desteğini alarak gerçekleştirmeyi hedefliyoruz
  • Şehirimizden kazanıyoruz, şehrimize kazandırıyoruz bilinci ile hareket eden şirketlerin sayısının artmasını ve bu tarz projelerde daha fazla yer almalarını sağlamak istiyoruz.

Neler Yaptık?

  • Biz de projemizin amacı doğrultusunda Afyon’un önde gelen şirketleriyle; Alp Grup A.Ş. ,Dişbudak Mobilya, Kırlıoğlu Sanayi, Kumartaşlı Yumurta, Park Hayat Grubu, Postalcıoğlu Et Ürünleri, Reisoğlu Mermer, Sayın A.Ş. görüşmeler yaptık ve projemizden bahsettik. Şirketlerimizin destekleriyle elde ettiğimiz 8 adet akülü sandalyeyi hayatlarına engelsiz devam etmeleri için ihtiyacı olan arkadaşlarımıza vereceğiz. Eminiz ki bu süreç boyunca edindiğimiz bilgiler, ileride hayatımıza yol gösteren bir kılavuz niteliği taşıyacak. 
  • Biliyoruz ki mutlu olmanın yolu başkalarını mutlu etmekten geçer.Bu proje sayesinde bir kez daha bu duyguyu yaşıyoruz. Bu projede emeği geçen, yardımlarını esirgemeyen okulumuza, öğretmenlerimize, büyüklerimize teşekkür ederiz.

       Sorumluluğunu keşfetmemiş insan,

yaşamında anlam bulamaz …

                     -Doğan CÜCELOĞLU-