Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen Ortak Akıl Platformu Dış Paydaşlar Çalıştayı’na katıldı.  Çalıştay’a ülke genelinde ATSO haricinde bir de Kocaeli Sanayi Odası iştirak etti.

“BU ÇALIŞTAY’A ÖNEM VERDİK”

Çalıştay hakkında bilgi veren Türker, “Oda olarak bu Çalıştay’ı önemsedik. Bu çerçevede Çalıştay’a gitmeden önce Devlet Demiryolları 7. Bölge Müdürümüz Sayın Adem Sivri ile görüş alışverişinde bulunduk. Yine Meclis Üyelerimiz’in  gündeme getirdiği konuları not aldık ve Çalıştay’a katıldık” dedi.

ANKARA-AFYON HATTI BİTİYOR

Çalıştay’da Ankara-Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren Hattı’ndaki çalışmaları gündeme getirdiğini belirten Türker, “Çalıştay’da Ankara-Afyon arasını bağlayacak Yüksek Hızlı Tren Hattı ile ilgili sorularımız oldu. Yetkililer, bu hatta çalışmaların sona erme aşamasına geldiğini, 2019 yılında da ilk seferin gerçekleşeceğini belirttiler” diye konuştu.

İKİ PROJE DE HIZLANACAK

Kamuoyunda “Lojistik Merkez” olarak bilinen Yükleme Merkezleri hakkında da bilgi aldığını kaydeden Türker, “Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi İltisak Hattı ve Yükleme Merkezi ile İscehisar Organize Sanayi Bölgesi İltisak Hattı ve Yükleme Merkezi çalışmalarının hızlandırılması konusunda talebimiz oldu. Her iki proje de büyük projeler arasında. İki projenin de mümkün olan en kısa sürede hızlandırılacağı aktarıldı” ifadelerini kullandı.