Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yarıyılı tamamlandı. Vali Mustafa Tutulmaz, Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulunda düzenlenen 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı 1. dönemi karne dağıtım programına katılarak öğrencilerin karne sevinçlerine ortak oldu.
 Karne dağıtım törenine Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Okul müdürü ve öğretmenleri tarafından karşılanan Vali Mustafa Tutulmaz sınıflara girerek öğrencilerle teker teker ilgilendi ve onların karne sevincine ortak oldu.

MAKAM ARACINI ÇOCUKLARA TAHSİS ETTİ
Birinci sınıf öğrencilerine karne verdiği sırada Naile Zümra Yıldırım isimli bir öğrenci Vali Tutulmaz’a yazdığı mektubu verdi. Kız öğrenci Vali Tutulmaz’ı televizyondan takip ettiğini, kendisiyle fotoğraf çekinmek istediğini ve Valilik Makam aracına binmek istediğini belirtti. Vali Tutulmaz ise bu öğrencinin isteğini geri çevirmedi ve o öğrenciyle fotoğraf çektirerek Valilik Makam aracıyla Naile Zümra Yıldırım ve 2 arkadaşının gezdirilmesi talimatını verdi.

BAŞARILI OLANLARI TEBRİK ETTİ
Yine bir sınıfta öğrencilere kitap okutturan Vali Tutulmaz, başarılı öğrencileri tebrik etti. Öğretmelere öğrencilerin kitaba olan ilgisini arttırmak için gayret içerisinde olmalarını isteyen Vali Tutulmaz, kitabın önemine değinerek, kitap okuyan çocuklarımızın ileride çok iyi yerlere gelebileceğini söyledi.

'KÜTÜPHANELERE GİDİN'
Karne dağıtım sırasında öğrencilere bol bol kitap okumaları tavsiyelerinde bulunan Vali Tutulmaz, on beş günlük tatil süresinde ilk önce aile büyüklerinin ziyaret edilmesi gerektiğini söyledi. Öğrencilere dinlenmenin ve eğlenmenin yanında dört aylık okul süresince hangi konuları işledilerse tekrar yapmalarını söyleyen Vali Tutulmaz, televizyon, telefon gibi vakti boş geçirecek her şeyden uzak durmalarını, fırsat buldukça kütüphaneye gitmelerini istedi. Ayrıca öğrencilere, tüm söylediklerini ailelerine iletmeleri tembihinde bulunan Vali Tutulmaz, ailelere sevgi ve saygılarını ileterek çocuklarının başarılarından dolayı aile büyüklerini tebrik etti.
 
146 bin öğrenci karne aldı
Karne dağıtım töreni sonrasında değerlendirmede bulunan Vali Mustafa Tutulmaz; “İlimiz genelinde 146 bin öğrencimiz bugün karnesini alıyor. Dört aylık uzun ve yorucu bir maratonun sonucunda bugün mutlu bir sona ulaşıldı. Sömestre tatilinde hem bir dinlenme yapacaklar, hem de kütüphaneye gidecekler ve boş zamanlarını değerlendirecekler. Kısacası bu tatil dönemini 1. Dönemin yorgunluğu atma ve 2. Döneme hazırlık olarak görecekler. İlimizde bu yıl eğitim öğretim yılı çok iyi bir şekilde geçti. Geçen yılda bunun karşılığını da gördük. İnşallah bizlerin, öğretmenlerin, velilerin ve öğrencilerin gayretiyle ilimiz layık olduğu yere gelecektir. Yetişmiş insana ihtiyacımız var, buda ancak eğitimle olacaktır. “ dedi. Karne dağıtım töreni, Vali Tutulmaz’ın öğrenciler ve eğitimciler ile birlikte fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.