Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Taşhan Doruk Deri İşletmecisi Fatma Kıvrak konuk olarak katıldı. Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Kıvrak çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

ÇARŞIMIZIN BİR RUHU VAR

Tarihi Taşhan’ın tüm esnaflarının bir aile gibi olduğunu söyleyen Kıvrak, “İçinde bulunduğumuz tarihi çarşımızın bir ruhu var. Gelen herkes bu atmosferden etkileniyor. Biz esnaflar da birbirimize çok bağlıyız, aile gibiyiz. Bizim sinerjimiz bence misafirlerimize de yansıyor. Deri işçiliği alanında usta-çırak ilişkisi içinde yeni isimler yetişmesini çok arzu ediyorum. Bu sanat mutlaka yaşatılmalı. Bu alanda yetişmek isteyen herkese kapımın açık olduğunu belirtmek isterim. Geçmişte ilimizde deri salıncaklar yapılırmış. Zaman zaman eski deri ürünlerin tamiratlarını da yapıyorum. Bu eski deri ürünlerin tamiratlarını yaparak kullanımlarının devam etmesi beni mutlu ediyor” diye değerlendirmede bulundu.

Geleneksel el sanatlarının önemine değinen Taşhan Doruk Deri İşletmecisi Fatma Kıvrak çalışmalarını uzun yıllar sürdürmek istediğini belirtti. >>Afyon Postası