Afyon Postası TV’de Gazeteci Nail Azbay’ın sunduğu Bağımsız Oda programının konuğu olan Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Alev Türe, önemli açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda gündem olan hekimlerin yurt dışına çıkma meselesi üzerine konuşan Türe, Afyon’dan da yurt dışına giden hekimler olduğunu kaydetti. Türe, özetle şunları söyledi: 

AFYON’DAN GİDEN HEKİMLER VAR MI?

Afyon’da giden hekimler de var. Ben 4 senedir Tabip Odası Başkalığı’nı yürütüyorum. Hekim arkadaşlar yurtdışına çıkmak için ‘İyi Hal Belgesini’ Tabip Odalarından alıyorlar. Ben 97 yılından beri Tabip Odası’yla ilgileniyorum. İyi hal belgesi son 4 yıldır gündeme geldi. Yurtdışına çıkışlar. Yaklaşık net olmamakla beraber 10’a yakın arkadaşımıza İyi Hal Belgesi hazırladık son 4 yıl içerisinde. Yurtdışı kabullerinde Almanya ve İngiltere Türk Tabipler Birliği’nden İyi Hal Belgesi istiyor. Yani Türkiye sınırları içinde onur kurulundan ceza almadığı ve hekimlik mesleği ile ilgili bir sorun yaşamadığıyla alakalı iyi hal belgesi düzenlememizi istiyor. Yani Afyon son 4 yılda 10 hekimini kaybetti.   

AFYON’DA HEMATOLOJİ BÖLÜMÜ KAPANACAK MI?

Bu konu AFSÜ’nün alanına giriyor ama ben de hem basından takip ediyorum hem de bizim ay da bir ASKOM toplantılarından takip ediyorum. Hematoloji kapanırsa Afyon çok şey kaybeder. Hematoloji, Onkoloji cidden önemli konular. Bazı şeylerin üçüncü basamakta uygulanabilmesi için orada hematoloğun olması  gerekiyor. Bazı kan kanseri ile ilgili tedaviler. Biliyorsunuz bizim il olarak transfüzyon merkezimiz yok. Eskişehir Kızılay’a bağlıyız. Bir kan gerektiğinde oradan çözmeye çalışıyoruz. Sadece bu mesele bile bence çok önemli. Çünkü Afyon bir travma şehri. Trafik kazalarının çok yaşandığı bir yer. Her an acil kan ihtiyaçlarının olabileceği bir yer. Öyle olduğu için böyle bir yerde bir transfüzyon merkezinin varlığı ciddi olarak büyük. Bunun içinde bir hematolojinin olması gerekiyor. Giden hekimlerin arasında hematolog yok.

TABİPLER ODASINA YENİDEN BAŞKAN ADAYI OLACAK MISINIZ?

Bizim Türk Tabipler Birliği tüzüğü gereği iki dönem üst üste yönetim kurulunda görev alan bir dönem ara vermek durumunda. Ben de iki dönemdir başkan olduğum için bu dönem ara veriyoruz. Başka bir arkadaşımıza devredeceğiz. Şu an bana ulaşan herhangi bir liste ya da bir beklentisi olan arkadaş yok ama bizim Mart ortası geçtikten sonra bununla ilgili duyumlarımız olacaktır. İnşallah genel kurulda hem ülkeye çünkü ülke genelinde de olacak, hem de ilimize hayırlı olur. Tabi biraz idari tecrübesi birisinin olmasında fayda var. Bütüncül yaklaşabilecek, siyasi yönü olmadan hekimlik adına objektif ve herkese eşit mesafede olabilecek bir arkadaşımız olur inşallah. Aklımda herhangi bir isim yok şu anda. >>Afyon Postası’nın Özel Haberi.