Suriye iç savaşı hakkında değerlendirme de bulunan Afyonkarahisar STK Platformu Başkanı Ahmet Ertürk, çok sayıda kadının katledildiğini ve halen 7 bin kadının tutsak olduğunu söyledi.

Ertürk, Suriye rejiminin tecavüzü bir silah gibi kullandığını belirterek, “Mart 2011’de başlayan Suriye savaşında, katliamlar, kullanılması yasak kimyasal ve biyolojik silahlar, varil bombaları ile katledilen, çırpınarak can veren çocuklar, işkence, tecavüz, infazlar, milyonlarca insanın sınır dışı edilişi ve daha nice zulüm yaşandı. Bugüne kadar Suriye rejimi tarafından, sadece resmi hapishane ve karakollarda 13.500’ün üzerinde kadın hapsedildi ve 7000’in üzerinde kadın hâlâ bu hapishanelerde her gün işkence görüyor, tecavüze uğruyor, türlü insanlık dışı eziyete maruz kalıyor. Suriye rejimi kadınlara tecavüzü bir silah olarak kullandı, kullanmaya devam ediyor.” diye konuştu.

 

“Hukuk, insanlık vicdanı ile harekete geçecektir”

Ertürk, hukukun ancak insanlık vicdanının harekete geçmesi ile mümkün olabileceğini söyleyerek, “Bizler hukukun etkisinin ve adaletin tecellisinin insanlık vicdanının harekete geçmesiyle mümkün olabileceğine inanıyoruz. Bizler, dünyanın dört bir yanından farklı din, dil, renk, ırk, cinsiyet fark etmeksizin bir araya gelmiş insanlar ve sivil toplum kuruluşlarıyız. Amacımız Suriye savaşı sırasında tutulan ve hapsedilen kadın ve çocukların serbest bırakılması için insanlık vicdanını temsil eden sivil bir inisiyatif olarak basın toplantıları, medya kampanyaları, diplomatik temaslar vb. sivil ve barışçıl çabalar ortaya koymaktır.” ifadelerini kullandı.

“VİCDAN HAREKETİ’NE DAVET EDİYORUZ”

İnternet ortamında Vicdan Hareketi başlattıklarını duyuran Ertürk, vatandaşlardan başlatılan bu imza kampanyasına destek istediklerini söyledi. Ertürk, destek için şu adrese girilmesinin kampanya için yeterli olduğunu duyurdu: “https://imzala.vicdanhareketi.org