İstanbul Altın Rafinerisi sahibi iş adamı Özcan Halaç ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Afyonkarahisarlıların buluştuğu iftar programına katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, İstanbul seçimleri üzerine konuştu. AK Parti döneminde İstanbul ve Afyonkarahisar’da ki gelişmelere dikkat çeken Özkaya, İstanbul’da yaşayan 60.000 Afyonkarahisarlı hemşerimizin 23 Haziran’da Binali Beye gereken desteği vereceğine inancım tamdır, dedi. İftar sonrası Afyonkarahisar’a dönüş yolunda Vali Mustafa Tutulmaz ve Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven ile birlikte Gebze Darıca Afyonlular Derneğini ziyaret etti.

SULTANDAĞ’INDA SU SORUNU ÇÖZÜLECEK

Milletvekili Ali Özkaya, çalışmalarına Sultandağ’ında devam etti. Sultandağı merkezde yer alan Yenimahalle ve Çavuş mahallelerinde yılın belli dönemlerinde akmayan çeşme sularına çözüm bulmak için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirten Özkaya, “kadınlarımız başta olmak üzere su sorunu yaşayan bütün hemşerilerimizin sürekli olarak su içecek” dedi.Su sıkıntılarının ilk etapta en aza indirgenmesi amacı ile ilçeye kazandırılan 150 tonluk mobil depoyu da inceleyen Özkaya, en kısa sürede DSİ tarafından 1500 tonluk kalıcı deponun yapılacağını ve İller Bankası Su Kanalizasyon ve Altyapı Projeleri (SUKAP) kapsamında alt yapı sistemlerinin kurulacağını bu hizmetlerle birlikte Sultandağı'nda su sorunu kalmayacağını ifade etti.

“SPOR TESİSLERİ YENİLENECEK”

Belediye başkanı Mehmet Aldırmaz, İl Genel Meclisi Üyesi Doğan Kayış, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Genç ile birlikte Sultandağ’ında yapılması planlanan projeleri yerinde incelemeye devam eden Milletvekili Özkaya, ilçede bulunan halı sahanın öncelikle yeniden yapılması için girişimlerde bulunulacağını mümkün olmaması halinde en güzel şekilde yenilenerek vatandaşların hizmetine açılacağını belirtti. Kapalı spor salonunu da gezen Özkaya, eksiklerin tamamlanarak projelerin ve tesislerin bir an önce hayata geçirilerek hizmete açılması için her türlü desteği verdiklerini ifade etti. 

“HAL VE SANAYİ DÜKKANLARI YENİLENECEK”

Sultandağı Sanayi Sitesi ve bölgede bulunan hal dükkanlarını gezerek esnafla bir araya gelen Özkaya, dünyaya en güzel kirazların ihracatının yapıldığı hal dükkanlarının harabe hale geldiğini, esnafa yakışır meyve alım satım merkezinin ve sanayi dükkanlarının yeniden yapılarak hizmete açılacağını ifade etti.

EBER GÖLÜNDE TURİZMİN CANLANACAK

Eber Gölü Koca Oğuz mevkiinde yürüyüş yaparak kayıkla gölde de kısa bir gezinti yapan Özkaya, Eber Gölü’nde turizmin canlandırılması halinde bölgenin ve Sultandağ’ının hak ettiği değeri göreceğine inandığını belirtti.Sonrasında Çınar Altı Anıt Parkında vatandaşlarla sohbet eden Özkaya, inşaatı devam eden ihracata yönelik pelet tesislerini gezerek bilgi aldı.