Genel Merkezi Ankara’da bulunan ve Afyonkarahisarlıların hemşehri dayanışmasına hizmet amacıyla faaliyetlerini sürdüren Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği’nin cumartesi günü Rehberlik Araştırma Merkezi Salon’nda düzenlediği anma programına Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven ve Burcu Köksal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser’in yanı sıra çok sayıda dinleyici katıldı.Programın açılış konuşmasını Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği’nin Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan yaptı. Programın gerçekleşmesi için katkı sağlayan herkese teşekkür eden Özerkan, katılım sağlayan tüm dinleyicilere de minnetlerini ifade etti.

ASLINDA BİZ ÜSTLENMELİYDİK

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise Afyonkarahisar’ın mümtaz şahsiyetlerinden birini anmak için toplanıldığına işaret ederek, “Aslında Valilik, Belediye, Üniversite olarak bu etkinlikleri bizim yapmamız gerekiyor. Ama görüyoruz ki derneğimiz bu görevi üstlenmiş. Kendilerine teşekkür ediyorum, ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarına örnek olmasını diliyorum” dedi.

YENİ TANIDIM

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ise “Ben de bir eksikliğimi ifade etmeliyim. İkazcı Mehmet Şükrü Efendi ile ben bu program vasıtasıyla tanıştım. Bu bizim eksiğimiz. Afyonkarahisar’ın bir çok milli değeri var, bizim İkazcı Mehmet Şükrüler, Ali Çetinkayalar gibi bir çok değerimiz var. Onları yeniden tanımalı, tanıtmalıyız” dedi.

KAHRAMANLAR KOLAY YETİŞMİYOR

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da yaptığı konuşmada Cumhuriyetimizin mümtaz şahsiyetlerini anlatmanın, bilmenin gerekliliğine işaret ederek, “Büyük kahramanlar kolay yetişmiyor. Onun nezdinde Afyonkarahisarımızın tüm Milli Mücadele kahramanlarını bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.

ALİ ÇETİNKAYA’YI DA ANMALIYIZ

Programın moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattıoğlu ise Afyonkarahisar’ın kültürü, geçmişi ve tarihi ile Anadolu’da müstesna bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek, “Maalesef gençlerimizin bu zenginliklerimizi bilmediklerini görüyoruz. Bunları anlatacağız, anlatmak bizlerin görevidir. Sayın Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven bize bir görev yüklediler. Vefatının 70. Yılında merhum Ali Çetinkaya’yı da böyle bir etkinlikle anmalıyız” dedi.

ŞİİRLER BEĞENİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Afyonkarahisarlı halk şairlerinden Ahmet Bodur Koçoğlu Mehmet Şükrü Bey ve Afyonkarahisar için yazmış olduğu şiirleri sundu. Bodur’un şiirleri dinleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ahmet Altıntaş, Milli Mücadele yıllarında Anadolu’nun ve Afyonkarahisar’ın genel tablosu hakkında bilgiler sundu. Afyonkarahisar’ın Milli Mücadele içerisinde ayrı bir yeri ve önemi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Altıntaş, “Afyonkarahisar Milli Mücadele yıllarında İsmail Şükrü Çelikalay, Bayatlı Yarbay arif Bey, Koçoğlu Mehmet Şükrü Bey gibi kahramanları çıkartmış bir ildir. Ayrıca Afyonkarahisar Konya’dan Bolu’ya kadar, oradan İzmir ve Balıkesir’e kadar uzanan bir coğrafyada Milli Mücadele’nin para, cephane ve istihbarat olarak örgütlenmenin merkezi olan bir yerdir” dedi.