Başkan Zeybek, şunları söyledi: 

EN BÜYÜK SORUN TRAFİKTİ

*Afyon’un birinci sorunu trafik demiştik. Biz hafif raylı sistem düşünmüştük. Devlet Demiryolları’ndan yetkililer geldiler. Genel Müdür, Genel müdür yardımcısı. Afyon’da raylı sistem yapmayı düşündüğümüz güzergahı inceledik. Onların bize söylediği şu, “caddeleriniz yeterli şey değil, raylı sistemi kaldıramaz, birde raylı sistemin işletme maliyeti çok yüksek” dediler. Hatta örnek verdiler büyükşehir belediyeleri bile bunda zorlanıyor dediler.

EN UYGUN TRAMBÜS DENDİ

*Buraya en uygun trambüs dendi. Lastik tekerlekli vasıtalar. Bizde arkadaşlarla Ankara’da Sincan’da bir firma var. Almanlarla ortak. Gidip görüştük. Uygulama alanlarınız neresi dedik. Malatya ve çeşitli illerde olduğunu söylediler. Malatya’ya gittik. Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşmemiz oldu. Kataran sistem. Bu sistemin olmadığı yerlerde şarjlı aküleri var. 40-50 km götürebiliyor. Bunu düşünürken aynı firma şarjlı otobüs yaptıklarını iletti. Bu otobüsü Antalya’da göndereceklerini söylediler. Bizde bize gönderin Afyon’da deneyelim dedik. Ancak bu sistemin uygun olmadığı belirtildi. En uygun kataran sistem olduğunu düşündüler.  

AFRAY’DA RED YOK

*AFRAY’da red yok. Bizim hedefimiz üniversite ile merkezi birleştirmekti. Bunu hızlı tren istasyonu ile yapacağız. Korel Otel’in karşısına bir hızlı tren istasyonu yapılacak. Yani hızlı tren istasyonuna gelen bir vatandaşımız AFRAY’a binecek, Ali Çetinkaya Garı’na gelecek. Bizde onu merkeze ücretsiz taşıyacağız. AFRAY şehir içine değildi zaten. Üniversiteyle şehir merkezini birleştirmekti bizim projemiz.