SMMMO Başkanı Serhat Gümüş’ün açıklaması şöyle:

GÖREV SÜREM BİTİYOR 

Acısıyla, tatlısıyla, hatasıyla, doğrusuyla 11 yıl önce Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak başladığım yolculuğuma, son üç yıldır Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam ettim. Görev süremin bitmesine de az bir zaman kaldı. Bu süre zarfında çalıştığım tüm Başkanlarım, görev arkadaşlarım da çok değerli. Bana verdikleri katkılardan dolayı öncelikle hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Yine bu süreç zarfında niyetimiz hep halis, siyasetimiz de mesleğimiz oldu. Meslek siyasetimiz bizim düsturumuzdu. Mesleğimizle yol alırken, bu değişim ve gelişim sürecinde hep mesleğimize yetişmeye çalıştık. Birçok problemimiz oldu. Takdir edersiniz ki son iki yılda pandemi ile birlikte hayal edemeyeceğimiz, sıkıntılı bir süreç yaşadık. Problemlerimizin çoğu da bu süreçten kaynaklanmıştı. Diğer mesleki problemlerimizin yanında pandeminin beraberinde getirdiği problemler bizleri çok yordu. Çok şükür ki çoğunu çözüme kavuşturduk. Elbette ki çözüme kavuşturamadığımız problemlerimiz de oldu. Ama onlar içinde sonuna kadar mücadele ettik. Yılmadık, şikayet etmedik. Bulunduğum mevkiinin her zaman kıymetini bildim. Ağır bir yük, ağır bir sorumluluktu. Her an bunun da bilincindeydim. Bu süreçte benimle beraber olan yılmadan destek veren ekip arkadaşlarıma da ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

GURURLA TEMSİL ETTİM

Gururla temsil ettiğimiz camiamızın bu dönemini başarıyla tamamlamanın mutluğu içerisindeyiz. Daha yapacak çok işimiz, daha katedecek çok yolumuz var aslında. Görev süremiz boyunca olduğu gibi bundan sonrada meslektaşlarımızın vereceği destek ve yetki ile camiamızı ve odamızı çağın gelişmelerine entegre etmeye devam edeceğiz. Elbette gelişen ve değişen dünya da önümüze birçok sorun çıkacaktır. Bu sorunları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada birlik beraberlik içerisinde çözeceğiz.  Bu yolu, hiçbir meslektaşı kırmadan üzmeden. Daha öncesinde de dile getirdiğimiz gibi Mesleğimize değer katarak omuzomuza, ilk gün ki gibi genç, şu zamandaki gibi tecrübeyle yürüyeceğiz… 

YENİDEN ADAYIM

Zaman hızla akıp geçiyor. Bu süreçte yorulmadan yol alarak ilerledik. Her zaman bu mesleğin bir ferdi olmaktan gurur ve onur duydum, her bulunduğum ortamda bunu dile getirdim. SMMM ünvanı almak birçok engebeli yolu aşmaktan geçiyor. Bunun içindir ki bu belgeye haiz her meslektaş çok kıymetli ve çok değerli. Bu bilinçle birlikte Bismillah diyerek genç, dinamik ve bir o kadar tecrübeli ekibimizle, her meslektaşımız gibi kendimizi mesleğimize ve meslektaşımıza emanet ederek 27. Olağan Genel Kurulumuzda Başkan Adaylığımı ve Diğer Kurul Adaylıklarımızı öncelikle çok kıymetli Meslektaşlarıma ve tüm kamuoyuna açıklıyorum. Mesleğimize, camiamıza hayırlı olsun, Rabbim utandırmasın diyorum.