Sinanpaşa Belediye Başkanı Erdal Karaman’ın Afyon Postası’ndan Nail Azbay’a yaptığı açıklama şöyle: 

KESİNLİKLE YALAN HABER

Böyle bir şey yok. Kesinlikle yalan haber. Eden kişiler kendi aralarında WhatsApp gruplarından yazışmışlar. Sosyal medyada paylaşmışlar. Biz gerekli suç duyurusunda bulunduk. Vatandaşlarımız arıyor, böyle bir şey var mı diye soruyor. 

1 KİŞİ DAHİ ZEHİRLENMEDİ

Dediğim gibi kesinlikle böyle bir olay yok. 1 kişi bile zehirlenmedi. Toplumu galayana getirmek istiyorlar. Yalan bir haber. Bizde kaymakamlığımız olsun jandarma ve emniyetle görüştük. Kimin yaptığı noktasında suç duyurusunda bulunduk. Bir iki kişinin ifadesi alındı. Kimin yaptığı araştırılıyor. Bu kişilerin bölge halkından mı yoksa yabancı kişiler mi olduğunu bilmiyorum. 

HER TÜRLÜ TEDBİRİMİZ VAR

Biz zaten tedbirliyiz. Suyumuzda problem yok. Bu tip haberler tamamen yalan. Vatandaşlarımız rahat olsun.  

İDDİALAR ASILSIZDIR

Konuyla ilgili Sinanpaşa Kaymakamlığı’da sosyal medya hesaplarından şu açıklamayı yaptı: 

“Sosyal iletişim kanalları aracılığıyla ilçemizdeki içme suyu kaynaklarına zehir atıldığı ve “içme suyu kaynaklı zehirlenme” olayları yaşandığı  konusundaki paylaşımlar asılsız iddialardır.

İlimizde ve ilcemizdeki; kamu, özel ve üniversite hastanelerinde içme suyu kaynaklı toplu şekilde zehirlenme vb. sağlık sorunu yaşayan hastamız bulunmamakta olup bu yönde de herhangi bir yoğunluk yaşanmamaktadır.Vatandaşlarımızın; bilinçli olarak yapıldığı değerlendirilen bu tür provakatif paylaşımlara itibar etmemeleri ile resmi kurumlarca yapılacak olan açıklamaları takip etmeleri kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...

Afyon Postası Whatsapp ve BİP Hattı: 0539 248 93 03...