Yaptığı tahminlerle dikkat çeken Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, dondurucu soğukların geldiğini söyledi. Bozyurt, Çarşamba gününü işaret ederek, herkesi uyardı. İşte Dr. Bozyurt’un açıklamaları:  

8-10 DERECE DÜŞÜYOR

Bu hafta ortası itibariyle üzerindeki yağışlı havaya ilave olarak Karadeniz üzerinden gelecek soğuk bir hava kütlesinin etkisi altında olacak. Çarşamba gününden itibaren sıcaklık düşüşleri tüm yurtta etkili olacak. Hava sıcaklıkları 8-10 derece düşecek. Mevsim normallerinin yer yer altında seyredecek. 

EKSİ 20’NİN ALTINA DİKKAT

Pek çok yerde hava sıcaklığı eksi 10’un altında olacak. Hatta bazı bölgelerde eksi 15 eksi 20’de olabilir. İç Anadolu ve İç Ege için bunu söylüyorum. Doğu Anadolu’da eksi 20’nin altını göreceğiz. Gündüz sıcaklıkları düşecek. Pek çok yerde gündüz hava sıcaklığı sıfırın altında olacak. 

NE KADAR SÜRECEK

Peki ne kadar sürecek derseniz bunun için bir müjde verebilirim. Hafta sonu Türkiye daha ılık bir havanın etkisi altına girecek. Hafta sonundan itibaren sıcaklıklar artmaya başlayacak. 

GECE İNANILMAZ BİR SICAKLIK DÜŞÜŞÜ

Gece sıcaklıklarları inanılmaz şekilde düşecek. Özellikle Akdeniz kıyılarında yer yer don olayı meydana gelebilir. Narenciye üreten vatandaşlarımız tedbirli olmalılar.

OCAK AYI DAHA FARKLI OLACAK

Ben yazdan beri söylüyorum bu sene bol karlı ve kış geçecek diyorum. Bu yavaş yavaş gerçekleşmeye başladı. Bu havalar Aralık’ın 25’inden sonra biraz ara verecek. Daha sonra yıl başına doğru yeni bir sistem bekliyoruz. Ocak ayının ortasına doğru bütün Kuzey Yarım Kürede kış bütün şiddetiyle kendisini gösterecek. 

-Nail Azbay’ın özel Haberi.