İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. Çoban şöyle konuştu: 

GÜREŞÇİ KIZLAR KONUSU

3 bin nüfuslu bir beldeden başarı hikayeleri yaza güreşçi kızlarımızı tebrik ediyorum. Balkan Şampiyonası’nda kızlarımız 2 binirinclik bir 5’ncilik elde etti. Kendilerini ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. 

AHMET KARAKOL VE ATLI SPOR KULÜBÜ HİKAYESİ

Bu güzel salonu Afyon’umuza kazandıran sanayici, iş adamı, MÜSİAD Şube Başkanımız Ahmet Karakol abimiz. Yaklaşık 15 gün önce kaybettik. Allah rahmet eylesin. Ahmet abimiz sanayici kimliği yanında sosyal yönleri noktasında da farklı olan bir insandı. Atlı Spor Kulübü ile Ahmet Karakol nasıl bir araya gelir belki bilmeyenleriniz vardır. Bizim 2009 yılında belediye dönemizde ilk adaylığımızda seçim vaadimiz arasında Atlı Spor Kulübü vardı. Meğer Ahmet abimizde atlara merak saran, sürekli at binen bir abimizmiş. Müsade edin bunu biz yapalım dedi. Bu güzel tesisi yap işlet devret modeliyle Ahmet Karakol abimiz kazandırdı. Bu salonuda bir hayal üzerine yapmıştı. Pandemi nedeniyle çok kullanamadı. Allah kendisine rahmet eylesin inşallah. 

2022 YILINDA SU İÇİN AYRILAN BÜTÇEMİZ YETMEDİ

Bizim önceliğimiz köylerimizin su sorunu. Afyon malumunuz az yağış alan illerden biri. Kar yağışıda istenilen düzeyde değil. Bu yüzden maalesef su kaynaklarımızda ciddi azalmalar var. 2021 yılında su için ayırdığımız bütçe kuraklık nedeniyle yetmedi, zaten yetmeyecekti. Değerli milletvekillerimizin gayretleriyle, valimizin destekleriyle köylerimizden bize iletilen ve hemen hemen sorunu çözülmeyen bir yer kalmadı. Çalışmaların devam ettiği yerlerde var. Su olmadan hiç bir yerde medeniyet olması mümkün değil. Bizim önceliğimiz önce su, sonra kanalizasyon sonra yol geliyor. 

SICAK ASFALT MALİYETİ ARTTI, SATHİ KAPLAMA ASFALTA DÖNÜLÜYOR

2022 yılında şöyle bir planımız var. 2020 yılında nisan ayında asfalt sezonu başladığında sıcak asfalt malzemesinin 1 tonluk maliyeti 950 liraydı. Şu anda 2 önceki güncel fiyat 5150 lira. Dolayısıyla bu rakamlara sıcak asfalt yapmanın zorluğu ortaya çıkıyor. Ancak değerli milletvekillerimizin bize bir önerisi oldu. 2022 yılında farklı gelirlerle ya da borçlanma ile belki bütçe haricinde bu sıcak asfalt çalışmasına devam edebiliriz ama böyle bir imkan sağlayamazsak 2022’de sıcak asfalt yerine sathi asfalt yapmaya önem vereceğiz. >>Nail Azbay'ın Haberi.