Araştırmacı-Yazar Hasan Özpunar ve Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in konuğu oldu. Programda Özpınar’ın “Seyyahların Gözünden Afyonkarahisar” adlı kitabı masaya yatırıldı.

“GENİŞ BİR TARAMA YAPTIM”

Kitabının okuyucusuyla buluşmasından mutluluk duyduğunu belirten Hasan Özpunar, “Afyonkarahisar’a dair gezi ve gözlemleri, kim ne yazmışsa toplamaya çalıştım. Türkçe kaynakların tükendiği yerde pek çok yabancı seyyahın kitaplarını, yayınlarını buldum. Çevirilerini yaptırdım ve okudum. Kimi gördüklerini yazmıştı, kimi önyargılarını araya sıkıştırmıştı. Dikkatli okurlarımız elbette ki bunları fark edeceklerdir” diye konuştu.

“1940’LI YILLARA KADAR İNCELEME YAPTIM”

Kitabında çoğu Batı kökenli olan birçok kişinin ilimizle ilgili anı ve gözlemlerini derleyerek ilimizin tarihine ışık tutmayı amaçladığını söyleyen Özpunar, “Hepsinin de yazdıkları bizim için çok önemlidir. Seyyahların izlenimlerini 1940’lı yıllara kadar getirdim. Bundan sonrakilere yer vermedim. Zira bu tarihlerden sonra ulaşım imkanlarının, iletişim araçlarının günlük hayatı kolaylaştırması ile birlikte seyahatlerde artmış pek çoğu birbirinin benzeri gezi yazıları ortaya çıkmıştır” şeklinde değerlendirmede bulundu.Kitabında okuyucuların geçtiğimiz yüzyıllardaki Afyonkarahisar’ı okuyacaklarını kaydeden Araştırmacı-Yazar Hasan Özpunar kitabın yayınlanmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.

Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir ise kitabı ve şehrimizin kültür hayatına katkıları nedeniyle Araştırmacı-Yazar Hasan Özpunar’a teşekkür ederek, başarılar diledi.