AFSÜ-SUAM Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Ali Tuncer, AFSÜ Sağlık Kültür Daire Başkan V. Filiz Özden Yılmaz, AFSÜ-SUAM Başmüdürü Hatip Aydın, AFSÜ-SUAM Başhemşiresi Muharrem Berk, AFSÜ Genç Kızılay Öğrenci Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Serkan Şen ve Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Suzan Yonca Türk’ün hazır bulunduğu protokol imzasında açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Fatih Okyar, yeni doğum yapan ailelere Sevgi Bohçaları armağan edeceklerini söyledi.

Protokol kapsamında ihtiyaç sahiplerine Türk Kızılayı’nın yerinde hizmet götüreceğini ve ihtiyaç sahibi ailelerin mutlu günlerinde yanlarında olacağını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Okumuş, AFSÜ olarak ihtiyaç sahipleri yararına yapılan tüm çalışmaları desteklediklerini belirtti.

Yeni doğan bebeklerin ve annelerinin öncelikli hijyen, giyim eşyası gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için hayırseverlerin bağışları ile Kızılay tarafından hazırlanan Sevgi Bohçaları, Kızılay şubeleri tarafından, bebek sahibi olan yardıma muhtaç ailelere ulaştırılıyor. Ayrıca doğum sonrasında ailelere bebek bakımı ile ilgili bilgiler de veriliyor. Bedeli 250 TL olan bir Sevgi Bohçasının yanı sıra bir yıl boyunca toplamda anneye 1200 TL süt yardımı da yapılıyor.