İşte o açıklama:

 

Memur-Sen İl Temsilciliği ile Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanlığınca yapılan basın açıklamasında Kaymakamlığımıza yöneltilen mesnetsiz ve dayanaksız, etik değerlerle bağdaşmayan iddialar içerisinde şahsımıza ve kurumumuza yönelik Türk Ceza Kanununa göre hakaret ihtiva eden ifadeler yer almaktadır. Bu konuyla alakalı olarak ilgili sivil toplum kuruluşu il temsilciliğince yapılan basın açıklamasının başlığında ve sosyal medya paylaşımlarında kullanılan “28 Şubat hortlatılmaya mı çalışılıyor” şeklinde beyanlarla, yine şahsımıza ve kurumlarımıza yönelik kamuoyu nezdinde kasıtlı olarak itibar suikastı yaratılmaya çalışılmış olup kanun önünde eşitlik, tarafsızlık ve mevzuata uygunluk içerisinde milli ve ahlaki değerlerle yürüttüğümüz vazife ve yaşam biçimimizle uyuşmayan bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır.

 

28 Şubat uygulamaları olarak ifade edilen, gerçekle hiçbir alakası bulunmayan ve kurumlarımızda itibar kaybı yaratılmasını amaçlayan bu iddiaların arka planında hangi saiklerin yattığını çok iyi biliyoruz. Eğitim Bir-Sen ilçe temsilcisi olan okul müdürü hakkında çeşitli iddialar neticesinde açılmış bulunan soruşturma dosyasının kapatılarak işlemden kaldırılması, bakanlık müfettişlerince incelenmemesi gibi sendikanın il temsilciliğinden gelen taleplerin Kaymakamlığımızca reddedilmesi sonucu bilinçli bir şekilde hedef haline getirilmekte olduğumuza tanıklık ediyoruz. Bu doğrultuda adı geçen sendikanın il temsilciliğince ortaya atılan iddialar tamamen kendi üyelerini korumaya kollamaya yönelik bir çabanın ürünüdür.

5442 sayılı Kanunun amir hükümleri doğrultusunda mevzuatla tanınan görev ve yetkiler, yine mevzuatla belirlenen yasal sınırlar çerçevesinde hukuka uygun bir şekilde Kaymakamlığımızca kullanılmaktadır. “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik” hükümlerine aykırı davranan öğretmenlerin tespit edilmesine ilişkin olarak Kaymakamlığımız tarafından hiçbir kurum ve kuruluşa yazılı ya da sözlü herhangi bir talimat verilmemiştir.

Diğer yandan şimdiye kadar Kaymakamlık Makamınca bahse konu Yönetmelik hükümlerine aykırılıktan hiçbir öğretmene karşı idari işlem uygulanmamış olmasına rağmen kılık kıyafetle uğraşıyor tarzındaki iddialarından dolayı sendikanın bu tavrını da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.    

Dolayısıyla Kaymakamlığımız ve kolluk kuvvetlerimize yönelik yapılan mesnetsiz iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamakta, tamamen iftira niteliği taşımaktadır. Söz konusu haksız ithamlarda bulunarak maksatlı bir şekilde Kaymakamlığımızı ve kolluk kuvvetlerimizi hedef alan yalan ve iftira niteliğindeki iddialarda bulunanlara karşı hukuki yollara başvurma hakkımızı saklı tutuyoruz.