Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar Valiliği’nin twitter hesabından "Şehitler Coğrafyası Projesi” kapsamında Büyük Taarruz’da 42 askerimizin şehit olduğu yerde mezarlarının bulunduğu bununla ilgili söz konusu Sinanpaşa’nın İkizkayalar Mevkii’nde tören düzenlendiği duyurulmuştu. Valiliğin resmi hesaplarından yapılan bu paylaşımı Afyon Postası üzerinden okuyucularımızla paylaşmıştık.

İşte valililiğin o paylaşımı…

Bu paylaşımın yer aldığı haber üzerine Büyük Taarruz’u anlatan çalışmaları ve kitapları ile tanınan Dr. Selim Erdoğan Afyon Postası üzerinden Afyonkarahisarlı yetkilililere tepki gösterdi. Erdoğan, bu projeye o dönemde destek bulamadıklarından yakında ve şöyle dedi: “Bunca gönüllü insan yüzlerce kilometreden gelip sizin 100 yıldır yapmadığınızı yapacak, hem de onları yıllar önce akamete uğrattığınız bir projeye badem edeceksiniz, öyle mi? O kadar uzun boylu değil”

İşte Selim Erdoğan’ın Afyon Postası’nı da eleştirdiği o sözleri… 

42 ASKER İKİZKAYALARDA BULUNDU TÖREN YAPILAN YER KOCAPINAR…

Masa başından üfürük haber nasıl yapılır? Afyon Postası darılmazsanız sizin örnekten gidelim. Neresinden tutsanız tırt haber; sadece tören yapıldığı doğru. O da açılış değil, şehitlere saygı töreni. Ama Afyon Postası öyle güzel renklendirmiş ki."42 şehit bulundu" ifadesinde bile 2 asparagas var: 42 şehit İkizkayalar'da bulundu. Tören ise 10 şehidin künyesine ulaşılabilen Kocapınar'daki şehitlik içindi. Buyurun, tören yapılan Kocapınar Sargı Yeri Şehitliği. Bahsettiğiniz İkizkayalar'daki şehitlik de Kocapınar gibi 2 yıl önce bulunmuştu. Yeni bir olay değil. Daha şehrinizde olup bitenden haberiniz yok. Olay bulunma değil, şehitliğin yapılması olayı; o da İkizkayalar değil. Haa, İkizkayalar da yapılıyor, o ayrı.

İNSANLARIN HAKKINI YEDİRMEM

Gelelim şu "Şehitler Coğrafyası" olayına...

Bu kayıp şehitlikleri kimin bulduğunun bir önemi yok. Bu konuyu geçeli çok oldu, alıştık.

Ama işini gücünü, ailesini bırakıpta Sinop'tan, Elazığ'dan Afyon'a gelen insanların hakkını yedirmem: haddinizi bilin! 

ŞEHİTLER COĞRAFYASI PROJESİYLE İLGİSİ YOKTUR

Hem bunca gönüllü insan yüzlerce kilometreden gelip sizin 100 yıldır yapmadığınızı yapacak, hem de onları yıllar önce akamete uğrattığınız bir projeye badem edeceksiniz, öyle mi? O kadar uzun boylu değil.

PROJENİN "Şehitler Coğrafyası Projesi" ENKAZIYLA BİR İLGİSİ YOKTUR

PROJEYE BUNLAR DIŞINDA DESTEK VEREN OLMADI

Proje Başkomutan Tarihi Milli Parkı koordinatorlüğünde, @MurettepMufreze

Süvarinin İzinden ve Torunlar Grubu gönüllüleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Milli Park Müdürlüğü'nün ve zaman zaman da Tınaztepe Belediyesi'nin desteği dışında Afyon'un bir katkısı olmamıştır.

AFYON’A KOŞAN İNSANLARIN EMEĞİNİ GASP ETMEYE KALKMAYIN

İşte bu yüzden değerli Afyon Postası yetkilileri, gece çadırda donma, gündüz kolları kopana kadar taş taşıma pahasına evini barkını bırakıp Afyon'a koşan bu insanların emeğini gasp etmeye kalkmayın; çok pis papaz oluruz!

BUNLAR FRİG ORDUSU ASKERLERİ DEĞİL

Bir de, haberinizin içeriği ne kadar gerçekten bihaber ise, şekli de o kadar itici: bunlar bizim olduğu kadar sizin de şehidiniz. Bunlar Frig Ordusu askerleri de değil. Antik bulgu hiç değil. Azıcık sahiplenin yahu.