Standı ziyaret ederek ölçümlerini yaptıran Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz bu gün vesile ile farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirterek 'Halkımızdan aile hekimlerine ya da hastanelerimize gelerek gerekli kontrol ve tahlillerini yaptırmalarını istiyoruz. Çünkü diyabet her geçen gün dünyada önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye'de ise diyabetin görülme sıklığı, ortalamanın çok üzerinde. Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam bunun en büyük nedeni. Bu tür etkinliklerle halkımızı bilinçlendirmek ve eğer varsa da bir hastalıkları tedavilerine bir an önce başlamalarını sağlamak istiyoruz. Çünkü diyabet ile vücudumuzda birden fazla organ ya zarar görüyor ya da işlemez hâle geliyor. Yani tedavi sürecine hemen başlanmazsa geri dönüşü oldukça zor oluyor. Umarım halkımız diyabetin ciddiyetinin farkına vararak sağlık kurumlarımıza başvurmayı geciktirmezler.' dedi.

Dünya Diyabet Günü kapsamında bir diğer etkinlik de Sinanpaşa ilçesinde gerçekleştirildi. Sinanpaşa Kaymakam Vekili Kübra Demirer, Belediye Başkanı Erdal Karaman, İlçe Jandarma Komutanı Merdan Akbulut'un yanı sıra Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Deniz Fırat, Başkan Yardımcıları Opr. Dr. Sedat Yunusoğlu, Dr. Hakan Güdücü, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Ayçiçek ve Sinanpaşalılar katıldı.

Etkinlik kapsamında ilçe devlet hastanesi personeli tarafından vatandaşlara şeker ölçümü ve  beden kitle ölçümü yapıldı. Ayrıca ilçe protokolüyle vatandaşlara yönelik bir de bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Sunum sonrası vatandaşlardan gelen sorular da uzmanlar tarafından cevaplandırıldı.

-Afyon Postası