İl Müdürlüğü Talepleri Toplayacak

İmzalanan protokol kapsamında şehit çocukları ile gazi ve gazi çocukları Afyonkarahisar Düğün ve Toplantı Salonları İşletmecileri Derneği’ne üye olan işletmecilere ait düğün salonlarında evlilik, kına gecesi, nişan, düğün gibi etkinliklerden ücretsiz yararlanacak. Protokol kapsamında İl Müdürlüğü şehit çocuğu, gazi ve gazi çocuklarının evlilik, kına gecesi, nişan gibi tören taleplerini toplayacak, bu konudaki talepler en az bir ay öncesinden dernek yönetimine bildirilecek.

Dernek Gelen Talebe 1 Gün İçerisinde Yanıt Verecek

Protokole göre Dernek yönetimi İl Müdürlüğü’nden gelen taleplere en geç bir gün içerisinde yanıt verecek. Düğün yemeği hariç olmak üzere müzik, kamera çekimi, düğün pastası ve muhtelif ikramlar da ücretsiz olarak sunulacak.  15 Ekim ile 15 Nisan tarihleri arasında İl Müdürlüğü’nden gelen taleplerin dernek tarafından hafta içi ve hafta sonu olmak üzere karşılanması hedefleniyor. 15 Nisan - 15 Ekim tarihleri arasındaki talepler ise Cuma günleri dahil olmak üzere hafta içi günlerde karşılanacak.

Türkiye’de İlk Olduğunu Düşünüyoruz

Afyonkarahisar Düğün ve Toplantı Salonları İşletmecileri Derneği Başkanı Şükrü Köken, dernek olarak şehit yakınlarının ve gazilerin yanlarında olduklarını belirterek, “Bu vatanı bizlere emanet bırakan şehitlerimizin evlatları ve gazilerimiz için dernek olarak ne yapabiliriz diye düşündük. Ortaya böyle bir protokol çıktı. Şehit çocuklarımız, gazilerimiz ve onların çocuklarının en özel ve en mutlu anlarında, çorbada bizimde tuzumuz olsun diyerek böyle bir protokolü il müdürlüğümüz ile birlikte hazırladık. Bu protokolün Türkiye’de ilk olduğunu düşünüyor, protokolün hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Türkiye’ye Örnek Olacak

Protokol imza töreninde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz bu protokolün Türkiye’ye örnek olacağını söyledi. Tutulmaz: “Şehitlerimizin evlatları, gazilerimiz onların çocukları bize emanettir. Onlar şehit olarak, gazi olarak bu vatanı bizlere emanet bıraktı. Onların emanetlerine her zaman sahip çıkacağız. Onların hatıralarını yaşatmaya gayret edeceğiz. Bu kapsamda onların hayatlarını kolaylaştırma noktasında elimizden ne gelirse yapacağız. Bu amaçla hazırlanarak imzalanan bu protokolün şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum. Uygulama gerçekten çok güzel bir uygulama. Türkiye’ye örnek olacak bir uygulama. Şehitlerimizin çocukları, gazilerimiz ve onların çocuklarını unutmadıkları için Düğün ve Toplantı Salonları İşletmecilerimizi bu anlamlı davranışlarından dolayı kutluyorum. Arkadaşlarımız bu uygulamanın Türkiye’de bir ilk olduğunu belirttiler. Bu kapsamda bu güzel uygulamanın Afyonkarahisar’dan tüm Türkiye’ye yayılmasını temenni ediyorum.” dedi

Konuşmaların ardından “Şehit Yakınları ve Gazilerin Düğün Salonlarından Ücretsiz Yararlandırılması” kapsamında hazırlanan işbirliği protokolü taraflarca imzalanarak yürürlüğe girmiş oldu.