İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde hizmete giren kütüphanenin açılış törenine Vali Yardımcısı Ümit Şeref KAYACAN, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman ALP, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin ÇOBAN,  İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Halil İbrahim KÜPELİ, Afyonkarahisar Barosu Başkan Yardımcısı Av.Gönül AR GÜNGÖR, Şehit Kütüphaneleri Topluluğu Afyonkarahisar Koordinatörü Hilal KALAFAT, Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyon Şube Başkanı İsmail KUMARTAŞLI, Okul Müdürlerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Okul Müdürümüz Meral YILMAZ, Yaşayan Şehit Kütüphaneleri Topluluğu Afyonkarahisar Koordinatörü Hilal KALAFAT, Afyonkarahisar Barosu Başkan Yardımcısı Av. Gönül AR GÜNGÖR ve İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman ALP birer konuşma yaptı.

Şehit Özel Harekat Polisi Gökhan Osman KARADUMAN'ın özgeçmişinin okunması ve şehidimiz için hazırlanan videonun izlenmesi sırasında duygu dolu anlar yaşandı.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN; 'Kütüphaneler toplum ve okullarımızın en önemli yapı taşlarından biridir. Her kitap başka bir dünyaya açılan paha biçilemez bir kapıdır. Şehitlerimizin adını taşıyan kütüphaneler ise bizim için daha da önemli. Şehit kütüphanelerinin açıldığı iller arasında üst sırada yer almamız da okumaya ve şehitlerimize verdiğimiz değer açısından ayrı bir gurur kaynağı. Öğretmen ve öğrencilerimize kütüphanemizin hayırlı olmasını temenni ediyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.

Şehit Özel Harekat Polisi Gökhan Osman Karaduman Kütüphanesi'nin gezilmesiyle program sona erdi.