Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve beraberindeki yaklaşık yüz kişilik şehit ve gazi aileleri Vali Gökmen Çiçek'e veda ziyaretinde bulundu. 

VALİ ÇİÇEK: EN ZOR KONUŞMAM

Yaklaşık 100 şehit ailesi ve gazinin katıldığı veda ziyaretinde Vali Çiçek’i şehit aileleri ve gaziler ayakta karışlayarak dakikalarca alkışladı. Vali Gökmen Çiçek yaptığı açıklamada hayatının en zor konuşmalarından birini yapacağını ifade ederek “Afyonkarahisar’a ilk geldiğim gün ilk ziyaretimi şehit ailesini yapacağım, dualarını alacağım ve başarılı olacağım dedim. Yeter ki bana şehit aileleri dua etsin. O zaman her şeyin daha kolay olacağına imanım tamdı. Sizler bana öyle bir dua ettiniz ki, biz öyle bir sahip çıktınız ki, bir evladınız bir çocuğunuz bildiniz. 2 yıl çok hızlı bir şekilde geçti. Ben hep şunu diyorum. Eğer sizler (şehit aileleri ve gaziler) haklarınızı helal etmezseniz hiç vallahi billahi hiç birimizin yaşamaya hakkı yok. Eğer siz dua ederseniz önümüzdeki bütün engeller aşılır. Siz böyle dimdik durduğunuz sürece bu memlekete hiç bir şey olmaz. Valisi de sahip çıkar, kaymakamı da, polisi, askeri de. Şehit aileleri ve gaziler bu vatanın gerçek sahipleri.” dedi.

HAYATIM BOYUNCA SİZİN EVLADINIZ OLACAĞIM

Vali Çiçek, şehit aileleri ve gazilere söz vererek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hayatım boyunca size evlat olacağım. Eğer size hayırlı bir evlat olmazsam Allah bizi kahretsin o kadar net söylüyorum. Bana bir söz verin her birinizi Kayseri’de misafir etmek istiyorum. Allah rızası için beni orada yalnız bırakmayın.”

KUMARTAŞLI: BİZE ABİ, BABA OLDUNUZ

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı da, Vali Çiçek’in Afyonkarahisar’dan bu kadar çabuk ayrılacağını tahmin etmediklerini ifade ederek: “Siz bu iki yıl içerisinde bize abi oldunuz, baba oldunuz. Annelerimize, babalarımıza evlat oldunuz. Derneğimizde Gökmen Çiçek ismi zikredildiği zaman ailelerimizin gözlerinin biraz olsun güldüğü anlardan bir tanesiydi sizin adınızın geçti anlar. Biz sizden memnunduk, Allah razı olsun” dedi.

UTKU ANITI ÖNÜNDE FOTOĞRAF ÇEKTİRİLDİ
Valilik toplantı salonunda gerçekleşen ziyaret sonrasında Utku Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirilmek istendi. 

Bu esnada Şehit Polis Memuru Mehmet Dama’nın annesi Semiha Dama göz yaşları içerisinde Vali Çiçek'e sarılarak şöyle dedi: “Seni çok sonra tanıdık. Ama seni çok sevdik yavrum. Sürekli namaz sonrasında dualarımızdasın.”

Bu sözler üzerine herkes duygulandı.