Basın ahlak ilkeleri gereği Kocatepe Gazetesi’nde yer alan haberi izin alarak olduğu gibi yayınlıyoruz. İşte o haber: 

Bir süredir Youtube’den yaptığı yayınlarla ülke gündemini işgal eden organize suç örgütü lideri Sedat Peker, YouTube’dan yayınladığı video serisinin 7.’sinde Köfteci Yusuf konusunu anlatırken isim vermeden Afyon’un en zengin ailesinden bahsetti. Bu durum Afyonkarahisar’da pek çok kişiyi zan altında bırakırken olayın detaylarına gazeteniz Kocatepe ulaştı.

KÖFTECİ YUSUF MESELESİ VE AFYONKARAHİSAR’LA BAĞINI GÜNDEME GETİRDİ
Sedat Peker, dün yayınladığı son videoda Köfteci Yusuf olayıyla ilgili iddiaları anlatırken şunları söyledi: “Ahıska Türkleri ile ilgili Bursa’da bir anma etkinliği yapılacak. Ben oraya geliyorum. 15 bin kişi parkın içinde 15 bin kişi da yukardaki bölümde bekliyor. Yer gök insan. Ben oraya gitmeden önce beni aradılar Köfteci Yusuf senin hayranınmış tanışmak ister misin dediler. Ayıp olmasın diye konuştuk kapattık. Sonra bu dört arkadaş kim biliyor musunuz. Bir tanesi Afyon’un en zengin ailesi. Bilmem kaç bin tane daireleri var. Et kesim fabrikalar var. Bunun gibi tüm iş kollarında varlar. Öbürü Gazeteciler Cemiyeti’nin yetkilisi. İsmi aklıma gelmedi. Öbürü diş malzemeleri üreticisi. Üretip dünyaya satıyor. Yani bunlar hayatta sabıkaları olmayan varlıklı, kendi alanlarında şey arkadaşlar. Şimdi bu arkadaşlar köfteci Yusuf’a demişler ki bizim et kesim yerimiz var onu alır mısın demişler. Bankadaki eksper değerini göstermişler. Bu eksper değerinden daha uygun verelim bankaya kredi kapatmamız var demişler. Bu da bunlar benim yakınım diye çekinmiş birine demiş, emniyete gitmiş. Benim ne adım var, ne sanım var, ne haberim var böyle bir şeyden. Bu arkadaşları polis gözaltına almış. Şimdi hepsi serbest. Cezaevinde de kalmamışlar. 15 gün mi bir ay mı ne kalmışlar. Araştırıyoruz sonra bu dosyanın içine bu şahıs tekrar giriyor Sedat Peker’den de davacıyım diyor. Yav telefonda tanıştık, köfteni bile yemedim. Farz edelim ki ben demiş olsam bile yerini buna sat et, eksper değerinden daha düşük diyor, suç yok. Ama böyle bir şey de yok, savcı benle ilgili de tahkikat açmamış. Bir tane yeni savcının benim dosya önünde. Halen daha aranmam yok, bir işlem yok.” diyerek anlattı.

SEDAT PEKER’İN BAHSETTİĞİ KİŞİLERDEN SADECE BİRİSİ AFYONLU

Sedat Peker’in “Sonra bu dört arkadaş kim biliyor musunuz. Bir tanesi Afyon’un en zengin ailesi. Bilmem kaç bin tane daireleri var. Et kesim fabrikalar var. Bunun gibi tüm iş kollarında varlar. Öbürü Gazeteciler Cemiyeti’nin yetkilisi. İsmi aklıma gelmedi. Öbürü diş malzemeleri üreticisi. Üretip dünyaya satıyor” ifadeleri Afyonkarahisar’da çalkantıya sebep oldu. Herkes kendi zihninden isimler uydurup yakıştırmalarda bulunmaya başladı. Olaylarla hiçbir ilgisi olmayanların ismi zikredilmeye başlandı.

Edindiğimiz bilgilere göre, olayda ismi geçenlerde Afyon’un en zengin ailesi olarak nitelenen aile Sağlam ailesi. Satışı yapılacak olan et entegre tesisi OSB arkasındaki Karahisar Entegre Tesisi. Gazeteciler Cemiyeti yetkilisi denilen kişi Bursa’da yaşayan ve gazetecilikle bağı bulunmayan Ahmet Akay isimli şahıs. Diş malzemesi üretici diye nitelenen kişinin Afyonkarahisar’la bir bağı olmadığı gibi ismi de tam bilinmiyor.

OLAYLAR ZİNCİRİ ENTEGRE TESİSİN SATIŞI İLE BAŞLADI

Gazeteniz Kocatepe’nin yaptığı araştırmalara göre Sedat Peker’in iddialarına konu olan olaylar zinciri şöyle gelişti:

Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren Sağlam Beton firmasının maddi sıkıntıya düşmesi üzerine Sağlam ailesi ile aile bağları bulunan Kasaplar Odası Başkanı İbrahim Yörük işbirliğine gittiler. Bu işbirliği sonucunda İbrahim Yörük’ün OSB arkasında Susuz yolu üzerinde yeni yaptığı Karahisar Et A.Ş. isimli et entegre tesisinin satışına karar verildi. Et Entegre tesisi satışı için müşteri aranırken Türkiye’nin önemli firmalarından Köfteci Yusuf ile temas kuruldu.

Olaylar bu noktaya kadar normal seyrinde devam ederken Sağlam İnşaat’ın sahiplerinden Mehmet Sağlam, Bursa’da kendini gazeteci olarak tanıtan, Uyuşturucu İle Mücadele Derneği de kurup yöneten Ahmet Akaybey isimli şahsı et entegre tesisinin alış-veriş görüşmelerine dahil etti.