Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar merkeze bağlı Sülün, Susuz, Salar kasabaları ile Sarık Köyü ve Sultandağı, Başmakçı, Emirdağ, Dazkırı, İhsaniye İlçeleri'nde CHP il ve Merkez İlçe yöneticileri ile birlikte seçim çalışmasında bulundu. Afyonkarahisar merkeze bağlı belde ve köylerdeki seçim çalışmalarının ardından ilçelerde vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Köksal, İlçe ziyaretlerinin ardından da Yeşilçiftlik ve Karacaahmet köylerinde seçmenle bir araya geldi. 

VATANDAŞ HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALACAK

Gittiği her bölgede vatandaşların yoğun ilgisi ve sevgi seliyle karşılaşan Milletvekili Köksal, CHP'li Belediye Başkan Adayları ile İl Genel Meclisi Adaylarına vatandaşlardan destek istedi. Gittiği ilçe, belde ve köylerde esnaf ve ev ziyaretlerinde bulunarak önce vatandaşları dinleyen Köksal, Sultandağı merkez programının ardından Yeşilçiftlik Kasabasında kadınlarla bir araya gelerek CHP Yeşilçiftlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Sakal’a destek isteyerek, 'Türkiye'de yaşanan belediyelerin ilk onu Cumhuriyet Halk Partisi'nde. İnsanlar CHP'li Belediyeler de yaşamayı tercih ediyor. Çünkü sosyal belediyecilik, kadına, çocuğa, engelliye, yaşlıya, değer CHP'de. Biz insana insan olduğu için değer veriyoruz ve seviyoruz. Bu Türkiye'nin her yerinde böyle. CHP'li belediyeler kimseyi ayrıştırmadan ötekileştirmeden insanı esas alır. Hizmet herkese eşit bir şekilde gider. 31 Mart sonrasında tüm Türkiye'de ve Afyonkarahisar merkezimiz dahil tüm ilçe ve beldelerimizde de Millet İttifakı ile vatandaşlar hak ettiği hizmeti alacak.' dedi.

AKP GEREKEN CEVABI SANDIKTA ALACAK

Dazkırı İlçesi'nde CHP Dazkırı Belediye Başkanı ve Adayı İsmail Taylan'la birlikte kadınlarla buluşan Köksal, daha sonra Başmakçı İlçesi'nde CHP İl ve Merkez İlçe yöneticileri ile birlikte CHP Başmakçı Belediye Başkan Adayı Halil Özcan'a vatandaşlardan destek istedi. Köksal, 'Esnaf ve çiftçilere de baktığımız da tablo hiç de iç açıcı değildir. Bağ-Kur primlerinin yüksekliği yüzünden prim borçlarını ödeyemeyen, prim borçları yüzünden sağlık hizmetinden yararlanamayan binlerce esnaf ve çiftçi yurttaşımız var. Bugün maalesef esnaflar kredilerini, borçlarını ödeyemedikleri için icralık olmuş durumdadır. 400 bine yakın küçük ve orta ölçekli işletme maalesef borç durumu nedeniyle kapanma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Vatandaşa yüzde 10 indirim yaptık diye vatandaşı kandıranlar aslında bu indirimden ziyade yandaş elektrik dağıtım şirketlerinin payını artırmışlardır. Dolayısıyla yine vatandaş bir kandırılmayla karşı karşıyadır. Açlık sınırının bin 950 lira olduğu ülkemizde asgari ücretle geçim mücadelesi veren doğalgazından, elektriğinden, evinde yaktığı sobasından tasarruf etmeye çalışan yurttaşlarımız elbette sandıkta gereken cevabı AKP'ye verecektir. Bir korku imparatorluğu kuruldu Türkiye’de. Ama sessiz bir yığın var. Bu sessiz yığın 31 Mart’ta AKP'ye gerekli cevabı verecek. AKP Millete yaptığı eziyetin cefasını görecek. Ben buna inanıyorum. 31 Mart’ta Türkiye’de sandıkta çiçekler açacak. Türkiye derman belediyeciliğe kavuşacak. Saray’ın belediyesi değil, halkın belediyesi kazanacak diyoruz.” ifadelerini kullandı.

MİLLETİN BEKA SORUN YOK...

Emirdağ İlçesi'nde de seçim çalışmalarında bulunan Milletvekili Köksal, CHP Emirdağ Belediye Başkan Adayı Barış Can ve partililerle birlikte Emirdağ pazarını ve esnafı ziyaret ederek vatandaşlardan destek istedi. Seçim çalışmalarında hız kesmeyen Milletvekili Köksal daha sonra İhsaniye İlçesi ile Karacaahmet Köyü'nde CHP'li İl Genel Meclisi Adayları ile birlikte vatandaşlarla bir araya geldi. İlçe, belde ve köy ziyaretlerinin arından Afyonkarahisar Merkeze bağlı Sülün, Salar, Susuz kasabaları ile Sarık Köyü’nde seçmenle buluşan Milletvekili Köksal, vatandaşlardan 31 Mart seçimleri için CHP'ye destek isteyerek, 'Milletin beka sorunu yok. Ülkeyi kötü yöneten AKP ve onun destekçisi MHP'nin beka sorunu var. Bu ülkede beka sorunu değil, alnının terinin karşılığını alamayan çiftçinin sorunu vardır. Bu ülkede beka sorunu değil, artan yem fiyatları yüzünden zararına hayvanını kesime götürmek zorunda kalan besicilerin sorunu vardır. Bugüne kadar hiçbir iktidar yerel seçimi beka sorunu olarak gösterecek kadar acziyet içinde bulunmadı.' dedi.