Sandıklı Thermal Park Otel Aberkios salonunda gerçekleştirilen Sendika toplantısına; Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Belediye-İş Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Yücel Şahin ile çok sayıda personelle aileleri katıldı.

“BELEDİYE 12 AY PERSONELE MAAŞ VERMEMİŞ”

Burada bir konuşma gerçekleştiren Başkan Mustafa Çöl; 'Bilindiği gibi personellerine 12 aylık maaş borcu olan bir Sandıklı Belediyesi devir almıştık. İnsanlar borç yükü altında ezilmiş, ailelerine bakan personelimiz ilaç parasını ödeyememiş, okula giden çocuklarına harçlık veremez duruma gelmiş, ev kiralarını ödeyememiş, geleceğe dair umudu kalmamış bir  personel grubu ile karşılaştık. Bu sorunu çözmek için ilk işimiz geçmişten kalan personel maaşlarının ödemesini yaparak onları bu boyunduruktan acilen kurtarmak oldu.” Dedi

“GÜNÜ GÜNÜNE MAAŞ ÖDEDİK”

Personele günü gününe maaş ödemeye başladıklarını anlatan Çöl: “Bu borcu bitirdikten sonra maaşlarını günü gününe yatırdık ve personeline bir kuruş bile borcu olmayan bir Sandıklı Belediyesi haline sizlerin desteğiyle geldik. Şimdi de yoğun bir çalışma temposu ile geçen üç aylık süreç zarfında personellerimizin sendikal hakları alması noktasında sizler gibi bizlerde ziyadesiyle memnunuz. Belediye-İş Sendikası ile yapılan yoğun görüşmelerimiz neticesinde Sandıklı Belediye Personellerimizin maaşlarından bir buçuk yıl boyunca sendika kesintisi yapılmayacak.”

PERSONEL MAAŞINI YÜKSELTTİK

Bunun yanı sıra bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından asgari ücrete çok büyük bir destek sağlanarak iki bin lira civarına ulaşmıştı. Bizlerde personellerimizin eline daha fazla para geçmesi, ekonomik özgürlüklerine ulaşabilmesi açısından en düşük personel maaşın 2,350.00 TL seviyesine yükselttik. Buradan sendika başkanımıza ve görevli personellerimize teşekkür ediyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu ücreti daha da yukarılara çekerek sendika çalışmalarına devam edeceğiz. Bu güzel akşamda bizleri yalnız bırakmadığınız ve bu salonu doldurduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.' ifadelerine yer verdi.Konuşmaların akabinde Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Belediye İş Sendika Başkanı Yücel Şahin'in Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven'in eşliğinde attıkları imzalar ile Sandıklı Belediyesi SANBEL, SANPER ve SANJET personelleri resmen Sendikalı olmuş oldu.