Atatürk Kongre Merkezinde, SBF Hemşirelik ile Beslenme ve Diyetetik Bölümleri için öğleden önce, Sağlık Yönetimi ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümleri için öğleden sonra iki oturum şeklinde düzenlenen törende, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Dündar, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Aslan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Pakize Özyürek ve Dr. Emin İbili, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. İbrahim Karadağ, Personel ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Serdar Kızıl, fakültenin öğretim elemanları, öğrencileri ve idari personeli ile öğrenci yakınları hazır bulundu.

SBF'YE DÖNÜŞTÜ

Dört yıllık lisans eğitimine 1997-1998 Akademik Yılında Afyon Sağlık Yüksekokulu olarak başlayan SBF, AFSÜ’nün kurulmasıyla birlikte Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştü. Geçtiğimiz yıla kadar Hemşirelik Bölümünden 1066;  Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden 368; Beslenme ve Diyetetik Bölümünden 290, Sağlık Yönetimi Bölümünden 620 olmak üzere toplam 2443 mezun veren SBF’de, bu sene toplam 264 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

 
'AYRIŞMAYIN BİRLİKTE ÇALIŞIN'
Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Dündar, Sağlık hizmeti sunan çeşitli meslek mensuplarını yetiştiren SBF’nin misyonunun insana saygı ve hizmeti temel alan, her biri alanında iyi yetişmiş, çağa uygun, ülke gereksinimlerine yönelik sağlık profesyonelleri ve eğiticilerini yetiştirmek olduğunu söyledi.Prof. Dr. Dündar, şöyle konuştu: “Sağlık hizmetlerinin niteliği, sunumu ve dağılımı ülkelerin refah seviyesinin en önemli göstergesidir. Bilimselliğin yanı sıra insan ilişkilerinde var olmasını istediğimiz sevgi, saygı ve sabır, sizlerin mesleklerinde daha da önem kazanmaktadır. Enerjinizi ayrışma değil, birlikte çalışma prensibine göre kullanmalısınız. Sizlere meslek yaşamınızda başarılar diliyorum. Mezun olmanız bizden kopmanız anlamına gelmemektedir. Bundan sonraki eğitim veya iş hayatınızda sizlerin en büyük destekçiniz olmaya devam edeceğimizi unutmayınız! Yolunuz, bahtınız açık olsun.”

 
'YENİDEN KURULAN ÜNİVERSİTEYİZ'

Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş törende yaptığı konuşmada, hem geleceğin hekimlerinin ve yardımcı sağlık profesyonellerinin yetiştirildiği hem de sağlık bilimleri sahasında öncü bilimsel çalışmaların yürütüldüğü tematik bir üniversite olan AFSÜ’nün, bünyesindeki köklü akademik birimler itibariyle, esasında yeni değil “yeniden kurulan” genç bir üniversite olarak tanımlanmayı hak ettiğini söyledi.AFSÜ camiası olarak belirledikleri hedefi, öncelikle şehrimizde ve bölgemizde, sonrasında ise ülkemizde öğretim kalitesi, mezunlarının yetkinliği ve bilimsel faaliyetlerinin tanınırlığı itibariyle seçkin bir yükseköğretim kurumu olmak şeklinde tarif eden Prof. Dr. Okumuş, eğitim, araştırma ve uygulamalı sağlık hizmetleri alanlarındaki çalışmaları sadece üniversitemizin değil şehrimizin ve bölgemizin de vitrini olarak gördüklerinin altını çizdi.

 
'GURUR DUYUN EVLATLARINIZLA'

Prof. Dr. Okumuş sözlerini şöyle sürdürdü: “Saygıdeğer anneler ve babalar. Türlü meşakkatlere katlanarak büyüttüğünüz, en kıymetli varlığınız olan evlatlarınızı dört yıl önce bu kuruma emanet etmiştiniz. Bugün çocuklarınızın mezun olduğunu görmenin heyecanını ve gururunu onlarla birlikte ve en az onlar kadar içinizde duyarak doyasıya yaşamak sizin hakkınızdır.Bin bir emek ve sabırla eğitimlerini tamamlayan evlatlarınızı, yani büyük bir özenle yetiştirdiğimiz ve kendi evladımız gibi aziz bildiğimiz öğrencilerimizi, mübarek Ramazanın bu güzel gününde iyi yetişmiş birer hemşire, beslenme ve diyetetik uzmanı olarak mezun etmenin mutluluğuna AFSÜ mensupları olarak bizler de canı yürekten ortak oluyoruz.'

 
GÖREVİNİZİN HAKKINI VERİN
Yeni mezunlara da seslenen Okumuş,'Değerli mezunlarımız. Mesleğinizin özel ve ulvi bir meslek olduğunu lütfen bir an için bile aklınızdan çıkarmayınız. Çünkü sizler insan sağlığını korumayı amaçlayan, yeni sağlık uygulamaları geliştiren, hastaların bakımına ve rehabilitasyonuna destek olan, insan odaklı bir mesleğin mensubusunuz. Bu değerli mesleğin icracıları olarak, yüzleşebileceğiniz tüm olumsuzluklara karşılık, titiz bir şekilde görevinizin hakkını vereceğinize itimadım tamdır. Zira fakültede geçirdiğiniz yıllar boyunca, sağlık bilimlerinin yaşam boyu öğrenme ihtiyacının en fazla hissedildiği mesleklerden biri olduğunu kavradığınızı düşünüyorum. Mezuniyetiniz ile birlikte, hayat merdiveninde sadece bir basamak daha yukarı çıkmış olacaksınız. Aslında mutlu ve verimli bir hayat sürme hedefini gerçekleştirmek için aşılması gereken daha pek çok basamağın ölene dek bizleri beklediğini unutmayınız. Hepinize sağlıklı, huzurlu, başarılı bir hayat ve esenlikler diliyorum.” dedi