Afyonkarahisar’da Doğaltaş Sektörü İş Sağlığı Güvenliği Uygulamasında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı düzenlendi. Çalıştay’da açılış konuşmasını ATSO Meclis Başkanı M. Sıtkı Merdivenci gerçekleştirdi. 

LOBİ FAALYİETLERİ…

Merdivenci, şunları söyledi: “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız’ın proje odaklı çalışmaları bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da tüm hızıyla devam edecektir. “Lobi faaliyetleri” olarak adlandırdığımız çalışmalarımızla, üyelerimizden gelen talep, görüş ve önerileri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz’e, ilgili Bakanlıklar’a hızlıca iletiyoruz. Lobi faaliyetlerimizin başarıya ulaşması, üyelerimizin sektörlerinde yaşadıkları sorunların çözülmesi anlamına geliyor”

18 AY SÜRECEK, FİNALE YAKLAŞTIK

Daha sonra ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol konuşarak “Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi” hakkında bilgiler verdi. 18 ay sürecek olan projede finale yaklaşıldığını söyleyen Şenol, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından bu projenin 128 Bin Euroluk finans kaynağı ile desteklendiğini kaydetti. 

Alimoğlu Mermer’den Mahmut Kilci, düzenlenen panelde sektörün sorunları hakkında konuşarak, şunları söyledi: 

KALİFİYELİ ELAMAN BULAMIYORUZ

Kalifiyeli eleman bulamıyoruz. Artık okullarda sektörle ilgili bölümler açılmalı. Maden sektörü ağır iş olarak görüyorlar bu yüzden sektöre girmek istemiyorlar. Ama artık bizim sektörüm değişti ve gelişti. Artık daha yüksek verim elde eden noktalara geldik. Bu konuda personel ihtiyacımız var. Milli eğitimin, üniversitenin bu konuda destek olmasını istiyoruz. 

SADECE SINAV YAPIYORUZ

Mesleki yeterlilik belgesi konusu var. Çalışanları sadece sınav yapıyoruz. Çalışana eğitim vermiyoruz. Sadece belge veriyoruz. Buda yanlış bir uygulama. Bununda sektörün ihtiyacına göre düzenlenmeli. İşletmelere verilen teşvikler vardı. Bunlar uzatılmalı.